Cu gura căscată prin Gorges du Dades

Gorges du Dades

O suită de văi aride ce se întind pe 28 de kilometri fac o trecere spectaculoasă între stâncile Munților Atlas și dunele aurii ale Saharei. Gorges du Dades este o oprire tare frumoasă oricând alegi să te duci din Marrakech spre deșert sau când te întorci de acolo.

Canioane aride, priveliști de vis

Gorges du Dades este zona atâtor posibilități, încât una sigur va fi pe placul tău: ori te plimbi cu mașina pe un drum spectaculos, plin de serpentine „în ac de păr”, ori faci câteva trasee de cățărare, ori te duci să vizitezi culturile de curmali, ori te cațeri în canion (îți recomand antrenament, nu e nimic amenajat și bănuiesc că nu o să ai echipament de protecție la tine). Prin valea plină de verdeață, palmieri înalți și leandri plini de flori roze, râul curge numai în sezonul ploios.

Pereții văilor colorate în mii de nuanțe de maroniu și galben au între 200 și 500 de metri și au fost erodate în timp de factorii naturali. Cu milioane de ani în urmă, aici era fundul mării. Depunerea imensă de sedimente precum recifele ce corali a pregătit tipul de teren ideal ca, după înălțarea munților, să fie erodat în acest fel. Râul Dades, ploaia și vântul s-au ocupat de întregul proces, transformând zona într-un obiectiv turistic.

Formațiuni…ciudate

O formațiune geologică cel puțin ciudată a devenit un punct de atracție pentru majoritatea turiștilor ce traversează canionul. Unii îi spun „picioare de maimuță”, alții „cozi de maimuță” Ghidul nostru ne-a prezentat degetele de maimuță sau locul în care cei cu imaginația mai bogată se distrează copios 🙂

În fiecare punct de belvedere vei găsi berberi care vând eșarfe, pietre, fosile, sculpturi sau îți oferă plimbări pe cămilă. Orice te atrage, negociază din plin!

O seară cu view

Nu sunt multe hoteluri în zonă, iar camerele nu sunt deloc strălucite. Și nici mâncarea. Însă recepția și restaurantul – decorate în stil berber și peisajul pe care l-am avut de la balconul imens au salvat situația!

Cum ajungi:

Din Ourzazate faci aproape două ore pe drumul R704. Canionul se întinde din Boumalne până în Imdiazen.

Delectează-te cu selecția de fotografii în albumul de pe Facebook!

– va urma- 

Nu pierde nimic:

Corina Matei

„Cu toții călătorim într-un fel sau altul. La 100 de kilometri de casă sau la peste 10.000. Mai des sau mai rar. Cu siguranță, mereu diferit. De ce călătorim? De dragul de frumos și din curiozitatea de nou. Să simțim, să fugim, să trăim emoții. Să creștem și să ne bucurăm din adâncul sufletului de tot ce are lumea de oferit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *