După un 2018 dedicat redescoperirii țării, ne revedem în revista National Geographic Traveler cu jurnale de călătorie pe care le-am cules de prin România. În numărul 40 | 2019, vă aduc din mirosul de fân cosit și din liniștea perfectă dintr-un loc izolat descoperit în Munții Apuseni.
„Simt cum hârtoapele de pe drumul improvizat ce urcă dealurile molcome vor să-mi disloce rinichii în Dacia-papuc a proprietarului cabanei. Țin rucsacul în brațe. Alături de noi două mai e o familie cu un puști de patru-cinci ani, ce stă cuminte în brațele mamei sale. Pare o păpușă pe arcuri, ce atinge involuntar cu creștetul capului plafonul grij-jegos, căptușit cu un burete subțire. Nu spune nimic, ba chiar îi place. Dar eu am senzația că stomacul îmi urcă în gât când cărarea se strâmtează și intrăm pe marginea unei râpe. Balustrada din două scânduri de lemn devine o sârmă ghimpată susținută de araci. Doar o privire spre vale, iar peisajul parcă îmi șterge grijile din cap […] Mă aflu într-un sat montan rupt de jungla cotidiană a vieților noastre grăbite și înghesuite într-un timp comprimat.”
Ne vedem la chioșcurile din toată țara! Hai să redescoperim România împreună!
#100locuriRomania
100 de ani transpuși în #100locuriRomania! Așa mi-am propus să călătoresc, la început de 2018, și să vă prezint obiective de tot felul din întreaga noastră țară: atât locurile ascunse pe care le (re)descopăr, cât și obiective consacrate, care stau semețe în fața timpului. Poți citi întreaga poveste aici.
Partajează asta:
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)