Am remarcat traseul Gura Diham – Poiana Izvoarelor

Remarcare traseu GUra Diham Bucegi

Ora 10:30. Două microbuze ajung la cabana Gura Diham din Bușteni, locul de unde pornește cel mai popular traseu spre Vârful Omu. Voluntari de la Omniasig în frunte cu cei de la conducerea companiei, câțiva oameni din presă și bloggeri sunt atenți la instrucțiunile celor de la Asociația Oxigen, care coordonează programul de remarcare.

La treabă!

Primim perii de sârmă, pensule, mănuși și vopsea roșie și albă. Ni se explică cum că următoarele două marcaje trebuie să fie vizibile pe traseu. Facem echipele și pornim pe Panta Prostului – primii 300 de metri din traseu (unde evident că ne întoarcem plămânii pe dos). Băieții se apucă să curețe coaja copacilor cu peria și restul veneam din urmă să vopsim. Unele marcaje abia că se mai intuiesc când suntem în dreptul lor, iar iarna, fără poteca pe care o vezi în restul anotimpurilor, e foarte ușor să te rătăcești.

O experiență memorabilă

Mă bucur că am avut ocazia să particip la această acțiune. Am remarcat mult mai repede decât preconizam. Și a fost cu râsete, voie bună, glume și multe povești. Iar sus, după muncă, ne-a așteptat cel mai bun gulaș la ceaun pe care l-am mâncat vreodată!

Apoi am „coborât” în Bușteni prin Pichetul Roșu, un traseu lung, dar frumos.

#OMNIASIGpentruOMU

Programul de remarcare a avut mai multe etape, ce au durat toată vara.

Proiectul a presupus remarcarea traseului Bușteni – Pichetul Roșu și implicarea a 10 voluntari ai Asociației pentru Natură Oxigen, care au înlocuit lanțurile, podețele de lemn și panourile direcționale pe traseul de vară Pichetul Roșu – Cabana Mălăiești – poteca Tache Ionescu. Aceste elemente, esențiale pentru o drumeție fără incidente și dusă la bun sfârșit în siguranță, fie lipseau, fie erau avariate și amenințau efectiv viața turiștilor care vizitau această porțiune de traseu.
În primele zile ale celei de-a doua etape, au fost demontate lanţurile şi pitoanele vechi, iar în locul lor s-au montat 150 de metri de lanţuri pe toate porţiunile cu risc ridicat, s-au construit şi instalat scări noi pe unele zone dificile şi au fost consolidate podurile existente pe traseu. În plus, s-au construit și montat indicatoare de traseu pe porțiunea Bușteni – Pichetul Roșu și panouri de informare la Cabana Mălăieşti, în zona La Prepeleac, la Căminul Alpin şi la Pichetul Roşu. Lucrările celei de-a doua etape s-au încheiat cu construirea unui spațiu de odihnă la Pichetul Roșu, unde turiștii se vor putea odihni înainte de a parcurge restul drumului spre Vârful Omu.

Urmează și cea de-a treia etapă, în care se va remarca ultima porțiune spre Vârful Omu, se vor instala panouri informative și se va construi un loc de odihnă.

Am urcat aici câteva poze de pe traseu!

Corina Matei

„Cu toții călătorim într-un fel sau altul. La 100 de kilometri de casă sau la peste 10.000. Mai des sau mai rar. Cu siguranță, mereu diferit. De ce călătorim? De dragul de frumos și din curiozitatea de nou. Să simțim, să fugim, să trăim emoții. Să creștem și să ne bucurăm din adâncul sufletului de tot ce are lumea de oferit!”

Alege o vacanță în stilul tău!

Ai găsit inspirația pentru următoarea ta călătorie, dar nu ai timp să cauți cele mai bune opțiuni? Nicio problemă! Îți pot oferi consultanță personalizată ca să-ți planifici mai ușor vacanța perfectă sau pot fi chiar agentul tău de turism de încredere prin Fanbase Travel.

Indiferent dacă ai nevoie doar de o mână de ajutor sau vrei să lași totul pe mâna unui expert, sunt aici să fac călătoria ta mai relaxantă încă din etapa de planificare!

One thought on “Am remarcat traseul Gura Diham – Poiana Izvoarelor

  1. mirela16 spune:

    Foarte frumoasa experienta ai avut! Iti marturisesc ca numai la gulasul acela ma gandesc acum 🙂
    Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeași categorie

Călătoria nu se oprește aici! Uite câteva sugestii de articole din aceeași categorie, care îți vor stârni interesul.