Ei bine, dacă vreţi să ştiţi de unde vine cea mai bună, diversificată şi scumpă ciocolată, uitaţi de Elveţia! Complet fals! Ea vine din Belgia!
Ca să plecăm de la sursa principală, trebuie să ajungem la Musée du cacao et du chocolat din Grand-Place, Rue de la Tete d’Or, Burussels. Aici începem cu o istorie a ciocolatei de la mayaşi şi azteci, apoi continuăm cu creşterea arborelui de cacao şi tarnsformarea boabelor în ciocolată. Nu în ultimul rând, continuăm cu prezenatrea a vaselor speciale pentru servirea ciocolatei.
Turul nu durează prea mult, fiind vorba de două camere de prezentare cu obiecte şi postere cu informaţii. Partea interesantă vine după aceea, când, în bucătăria muzeului, se face o demonstraţie a meşteşugului pralinelor de ciocolată, cât şi a formelor mai puţin comune: ursuleţi, Mikey Mouse.
Ciocolatierul, împreună cu asistenta sa, face pe loc forme de praline, explicând procesul şi temperatura exactă la care trebuie lucrată ciocolata pentru ca formele să iasă perfect, pentru fiecare tip în parte (ciocolată albă/cu lapte/neagră).
Iar produsele realizate astfel, ajung în cele mai renumite ciocolaterii: Neuhaus, Côte d’Or, Godiva, Jacques sau Leonidas.
Pentru şi mai multe detalii, intraţi pe site-ul muzeului.
Şi ca să vă delectez pe final:
Partajează asta:
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
One thought on “Brussels: Aromă de ciocolată”
Interesant! Dacă voi avea ocazia să mă plimb prin Belgia, cu siguranţă nu voi rata această expoziţie. Mi se pare corect faţă de public să prezinte un istoric, obiecte de servit şi de preparat ciocolata şi, evident, produsul final :). Numai bine!