Fusesem o singură dată la acvariu. Acum vreo doi ani, la Constanța. În rest, le-am ratat pe toate ori din lipsă de timp (la Valencia), ori pentru că am avut cu totul alte priorități (în Barcelona).
De data asta, acvariul din Sentosa, Singapore a fost a doua chestie pe listă, după Marina Bay. Nu aveam cum să ratez ceea ce a fost, până în 2014, cel mai mare Parc Marin din întreaga lume. Apoi s-au mobilizat chinezii și au făcut unul și mai mare! 🙂
S.E.A. (South East Asia) Aquarium te lasă cu gura căscată încă de la intrare: rechinii îți transmit „Bine ai venit!” dintr-un tunel imens. Cred că am petrecut acolo un sfert de oră uitându-mă după imenșii fioroși, deși poți traversa zona într-un minut!
100.000 de viețuitoare în 50 de habitate
Înăuntru am descoperit, pe rând, toate cele 49 de habitate marine, care reprezintă cele mai importante zone oceanice de pe glob. Printre acestea, am găsit Golful Bengal, Marea Java, Golful Persan, Estul Africii, Marea Chinei și Marea Roșie. Nu, Marea Neagră nu e acolo!
Specii? Ei se mândresc cu peste 800, ce însumează 100.000 de exemplare care trăiesc în 45 de milioane de litri de apă. Adevărul este ca am văzut niște reale ciudățenii, nici nu știam de existența lor: dragoni de mare, crabul albastru, crabul păianjen, tot felul de scoici ciudate și Nautilus pompilius – un pește-moluscă al naibii de urât, îl vezi mai jos, în poză. Nu mai socotesc frumoasele pisici de mare care parcă zburau prin apă, rechinul-ciocan, Dory și Nemo printre alte sute de pești frumos colorați, plus stele de mare, meduze fosforescente și alte viețuitoare marine rare.
Open Ocean
„Oceanul deschis” este o zonă care te face să te simți ca și când ai fi pe fundul oceanului. Geamul acvariului este într-adevăr imens și a fost în cartea recordurilor (again, până au venit chinezii): 37 x 8 metri! Rechini, pisici de mare și urâții caraibieni prădători se plimbau spre uimirea turiștilor. Pe lângă acesta, se face un culoar ce duce spre Ocean Dome, un spațiu rotund, înconjurat de ferestre și un tavan de sticlă. Poți sta cu orele pe unul dintre acele pervazuri să vezi cum îți „zâmbesc” pisicile de mare când vin spre tine.
Lecția despre delfini
La ore fixe, la acvariu are loc o lecție despre delfini. Un scafandru intră în piscina lor imensă, vine la geam și demonstrează/ arată tot ce ne povestește prezentatorul. Răspunde și la întrebări, dar toată lumea este atât de fascinată, încât nu se mișcă de la geam.
Touch me!
Înainte de a ieși din marele acvariu, există o zonă dedicată celor care nu s-au mulțumit doar cu privitul și vor mai mult. Nu des ai ocazia sa faci asta, așa că nu o rata! Sub supravegherea unui angajat, poți pune mâna pe diferite viețuitoare dintr-un acvariu special amenajat. Am ales doar steaua de mare, care are o „piele” foarte rigidă. Pare o piatră-ponce!
S.E.A. Aquarium Sentosa
Ei, și acum vă delectez cu și mai multe fotografii de la fața locului! Enjoy și puneți acest obiectiv pe lista voastră, că merită din plin!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.286275638441672.1073741849.103764953359409&type=1&l=54e47aff3f
Distracție?
Parcul marin din Sentosa include și Adventure Cove Waterpark. Acesta are trei zone:
- Parcul de distracții – cu roaller coastere, tobogane, tuburi și alte distracții în apă.
- Zona de experiență – cu snorkeling printre recife și înot cu pisicile de mare
- Zona pentru copii – cu locuri de joacă sigure.
Plus: întoată cu delfinii
În Sentosa, dar nu parte din Marine Life Park, există Insula Delfinilor. Acolo poți înota cu ei! 🙂
Partajează asta:
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)