Weekend hai-hui prin județul Buzău II

0
Weekend hai-hui prin județul Buzău II

Ei bine, după primul weekend de iarnă prin Buzău, a urmat și al doilea, de data asta co o altă ocazie: raftingul din extrasezon, adică cu frig inclus. Așa că nu am ratat apoi și câteva obiective „ascunse”.

Râul Buzău

Râul Buzău este cel mai popular râu pentru rafting de la noi. Uneori liniștit, alteori aventuros – în funcție de debit, cursul apei oferă o experiență de neuitat în barca pneumatică! Ceea ce se vede în depărtare este locul denumit „mașina de spălat”, cea mai frumoasă parte a râului pentru iubitorii de rafting și cea mai „de speriat” pentru începători!

Ansamblul rupestru de la Aluniș

Întâi calmează-te inspiră adânc, apoi abordează cu răbdare de fier drumul până aici. Și totuși, este cel mai accesibil complex rupestru din Munții Buzăului. Ansamblul este format din biserică și șapte chilii săpate în stâncă dintre care doar două au fost terminate. Potrivit istoricilor, acesta ar fi unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din România (făcut în 1274) care nu doar că s-a păstrat până astăzi, ci chiar se mai săvârșesc slujbe și acum.

Muzeul Chihlimbarului din Colți

Nu puteam rata singurul muzeu al chihlimbarului din România, care prezintă această piatră semiprețioasă ce a fost extrasă din Munții Buzăului. Chihlimbarul de aici are o vârstă de 40-60 de milioane de ani și este unic în lume prin proprietățile sale! Pe lângă pietrele semiprețioase, în muzeu găsești și artefacte ce vorbesc despre istoria locului. Ghida îți va explica pe îndelete despre cum s-a descoperit chihlimbarul, despre nuanțele sale uluitoare, despre minele din munți și despre încetarea extracției. Apoi, îți va prezenta întreaga regiune, cu bisericile săpate în stâncă.

Comments

comments

LEAVE A REPLY