Vrei turism autentic? Vizitează Covasna!

0
Vrei turism autentic? Vizitează Covasna!

Ieri au început Zilele turismului în județul Covasna, eveniment marcat și la Institutul Maghiar din București. Am găsit o parte din acea zonă unică a țării în Capitală și a fost minunat!

Cu câțiva ani în urmă, am reușit să ajung la Sfântu Gheorghe. Eram în trecere, deoarece voiam să ajungem în acea zi la lacul Sfânta Ana și la Tinovul Mohoș. Ceea ce trebuia să fie doar o masă de prânz, în trecere, s-a transformat în zeci de popasuri. Aproape toate, pe la meșteșugari. De atunci tot îmi promit că mă întorc, ca să iau toată zona la pas, cu calm. Însă ghinionul s-a ținut scai de mine și am fost nevoită să refuz toate ocaziile de a mă întoarce acolo.

Așa că a venit Covasna la mine!

Și m-a convins să renunț la orice alte planuri doar ca să petrec câteva zile la un conac. Sau chiar la un castel din județ! Vă povestesc imediat cum! 🙂

La Institut, am fost întâmpinați de meșteșugarii locului, care ne-au dezvăluit câteva dintre tainele fierăritului, cioplitului, țesutului. Nu au lipsit nici maeștrii în kürtőskalács și turtă dulce.

Ne-au încântat și cu dansuri secuiești! Apoi, alături de Claudiu Vrînceanu (Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri) Tamás Sándor (Președintele Consiliului Județean Covasna), Édler András, (Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Covasna) și Contele Tibor Kalnoky – un mare investitor în turismul autentic din zonă, au lansat site-ul viziteazacovasna.ro.

Ce-ți oferă Covasna?

Pe scurt, de toate! Pe viziteazacovasna.ro, găsești de la muzee, castele, ruine, conace, biserici fortificate, până la informații despre tărâmul apelor minerale, floră, faună și alte obiective naturale.

Cum județul are peste 160 de conace și castele, unele intrate în circuitul turistic ca unități de cazare, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Covasna ți-a pregătit câteva pachete turistice atractive. Ele includ, pe lângă experiența nobilă, și o întâlnire față în față cu tot ce înseamnă cultura secuiască: vizite la meșteșugari, excursii în natură, echitație, mese tradiționale. Poți alege dintre:

  • * Weekend aristocratic la castel – de la 55 eur/persoană/zi
  • * All-inclusive la Pensiunea Prințului de Wales – de la 106 eur/persoană/zi
  • * Weekend de răsfăț la SPA – cu pachete pentru toate buzunarele, până la pachete exclusive la hoteluri de 5*

…sau îți poți configura propria vacanță. Găsești toate detaliile pe site!

Un colț de Covasna, la București

Află mai multe http://corinamatei.ro/articole/viziteaza-covasna/

Posted by Cory's Blog on 27 Decembrie 2016

Comments

comments

LEAVE A REPLY