Untold, tărâmul unde miracolele există

0
Untold, tărâmul unde miracolele există

Senzația de după Untold nu o pot compara cu nimic. Nici măcar când mă întorc dintr-o super-vacanță nu mă simt așa de melancolică pentru că, oricât de frumoasă a fost, vin și plănuiesc îndată alta.

Dar cu Untold nu e așa. Oftez din suflet și mă uit când înapoi, la momentul în care Don Diablo m-a strâns în brațe, ba înainte, la viitorul de peste un an, gândindu-mă „oare ce surprize vor mai fi la Untold #5?”

Ce ne leagă?

Știu, unii ați spus că nu înțelegeți ce se întâmplă acolo că nu vă place muzica electronică – dar nu e vorba doar de muzică, ci de energia și vibe-ul pe care mi le dă muzica. Alții ne priviți cu ochi răi că „știm noi de ce mergeți voi acolo” – dar lăsați-mă să citez din review-ul meu pentru cosmopolitan.ro:

„Mămici cu copii în cărucioare, puști de 3-4 ani care se jucau fericiți în spună și alergau după baloanele de săpun, oameni în cărucioare cu rotile, persoane ajunse la o vârstă la care nu te-ai mai aștepta să țopăie la festivaluri, oameni veniți special de foarte departe (din Africa de Sud, China, Cuba, Canada) și, ce m-a emoționat cel mai tare: un tată pe la 40 de ani de mână cu puștiul lui de vreo 14 ani; tarăl era orb… Pentru că Untold e un festival pentru oricine!”

Și unde oricine se simte bine, eliberat, neetichetat, bucuros… fiecare simte că trăiește și e parte din aceeași poveste! Păi și cum să fii indiferent la toate astea timp de patru zile pline?

Un festival, un moment

Dincolo de muzica bună, de unii DJi care au reușit să ne emoționeze până în adâncul sufletului, de surprizele extrem de plăcute pregătite de organizatori, ediția a patra a Untold îmi va rămâne în minte pentru ceva neașteptat și neplănuit: cu ajutorul unor prieteni am ajuns la Tiesto, în backstage, la Main Area. Lucrurile s-au legat atât de frumos pentru că, pe lângă priveliștea ce te lasă fără aer a publicului văzută din spatele DJ-ului, în spate, pe lângă organizatori, mai era cineva: un alt DJ căruia îi apreciez muzica enorm, Don Diablo. Cum Tiesto era pe final de set, am ținut enorm să fac o poză repede cu Don. „- Yeah, sure, why not?!”, mi-a strâns mâna când am făcut prezentările și m-a îmbrățișat scurt înainte de marele moment prins pe aparatul foto de draga mea, Ioana, fără de care nu aș fi ajuns acolo. Nu știam că unii DJi sunt atât de cool, de entuziaști și de prietenoși. Thumbs up and lots of love! Cum a ieșit Tiesto de pe Main, le-a cerut organizatorilor să meargă la concertul Solomun, ce avea loc pe Galaxy Stage. Am mers ca o gașcă veselă acolo, pe culoarul rezervat artiștilor configurat prin spatele parcului, pentru momentul de relaxare al marelui DJ. Un pahar, o glumă, o fotografie. Ca între prieteni! <3

@dondiablo Best artist in town and the happiest #cosmogirl #cosmoxuntold #untold2018

O postare distribuită de Corina Matei (@corymatei) pe

Cât e halatul?

Mă tot întrebați cât costă un Untold. Însă contează mult în ce etapă îți iei biletele (fiecare etapă are un număr de bilete, apoi prețul crește, pt că se anunță și din ce în ce mai mulți artiști), contează unde/cum îți găsești cazare (la cort e cel mai ieftin, iar limita e cerul la hoteluri și vile – mi s-a cerut la o vilă particulară 1000 de euro de persoană pe sejur), depinde cât bei (anul ăsta: 9 lei berea, 9-12 lei shotul, 18 lei long drink), mâncarea e în medie 30 de lei/masa/persoană. Apoi, contează cât dai pe transport până în Cluj. Trenul și autobuzul se învârt spre 200 lei dus-întors, iar avionul la fel dacă îl iei cu multe luni înainte. Dacă preferi avion înainte cu o lună de Untold, dai cam 800-1200 lei/persoană/dus-întors. Apoi, cum te miști în Cluj? Biletul de autobuz e 2 lei (3 lei noaptea), taxiul e 2,25 lei/km tariful de zi, Uber și Taxify cum îți e norocul.

Sau cum au evoluat costurile pentru mine mi se pare mie mai interesant… Îmi cresc cu vreo 300 de lei de la an la an. E adevărat, și abonamentele la Untold se tot scumpesc, dar încerc să țin o limită decentă a celorlalte cheltuieli. Stau la o prietenă (n-am și alte locuri cazare, sorry, știu că e nasol, și eu am fost disperată cu „unde stau?”), pe transport nu am dat niciodată mai mult de 200 de lei chiar dacă mă fițoșesc la avioane, de mâncat știți că nu mănânc atât mult. Mai dificil cu alcoolul, că shoturile untoldiene au fost anul ăsta ca portocalele marocane, injectate cu apă. I miss Shoteria 🙁

Revenind:

  • Untold 2015: 900 lei (din care 280 lei biletul – seria 1)
  • Untold 2016: 1200 lei (280 lei biletul – seria 1)
  • Untold 2017: 1465 lei (395 lei biletul – seria a 2a)
  • Untold 2018: 1690 lei (500 lei biletul – seria a 2a)

 

Da, am avut acreditare, dar am inclus în calculele astea (pe lângă transport, cazare, masă, alcool și alte cheltuieli pe care le-am avut prin Cluj – dar nu, nu am pus hainele și tenișii 😀 ) și abonamentul ca să vă dați mai bine seara de costuri.

Anul acesta am fost la Untold din partea Cosmopolitan Romania. Postările sunt multe-multe pe Instagram, iar review-ul complet e aici:

#Untold2018, here is the love!

And do NOT forget: #SeeYouNextYear!

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY