Parcul Dendrologic de la Simeria, unic în România

0
Parcul Dendrologic de la Simeria, unic în România

Parcul Dendrologic Simeria este unic în România. În primul rând, este cel mai vechi. Apoi, aici există cea mai bogată varietate de arbori locali și exotici, aclimatizați: peste 2150 de specii pe 70 de hectare. Astfel, rezervația este printre cele mai mari de pe continentul nostru, dar și din lume.

Arborii și plantele provin din Europa, America de Nord, Asia și Africa.

Parcul de pe malul Mureșului este o adevărată oază de liniște și verdeață. Bine întreținut, nu este doar bucuria specialiștilor în botanică, ci și a oricărei persoane ce vrea să se relaxeze sau să afle mai multe despre natură. Arborii, mulți seculari, sunt însoțiți de plăcuțe care îți spun numele, dar și originea acestora.

Inițial, rezervația naturală era parcul Castelului Gyulay, făcut pe la 1700. Ignorată un timp, zona a intrat în atenția specialiștilor și cercetătorilor, deoarece a păstrat numeroase exemplare încă din acele vremuri. Așa că, la mijlocul anilor 1900, s-a înființat o stație de cercetare cu scopul de a aclimatiza noi specii. Parcul a fost reamenajat, păstrând stilul englezesc.

În 1995, a fost înființată rezervația, iar 5 ani mai târziu a fost declarată arie protejată.

Parcul te așteaptă! Urmează potecile, așează-te pe băncile de la umbra copacilor bătrâni, treci podețele de lemn, admiră tulpinile întortocheate, plimbă-te pe faleză Mureșului și respiră aerul de la poalele munților!

Programul de vizitare este 8:00-20:00, iar taxa de acces este 4 lei.

Comments

comments

LEAVE A REPLY