Palatul Parlamentului, în tur virtual

0
Palatul Parlamentului, în tur virtual

Dacă nu ai avut până acum timp să vizitezi Palatul Parlamentului, de azi nu mai e nicio problemă. A doua cea mai mare clărire din lume poate fi văzută oricând, iar singura condiție este să ai acces la internet.

Joi, 21 ianuarie, Camera Deputaților și Google România au lansat oficial turul virtual al sălilor Palatului Parlamentului și al Muzeului Parlamentului pe platforma online a Google Cultural Institute. Poți să te plimbi aici.

Screenshot Google

Screenshot Google

„Pot fi astfel vizitate unele dintre cele mai frumoase săli, „Nicolae Iorga”, “Unirii”, “Take Ionescu” sau “Al. I. Cuza”. Totodată, utilizatorii pot vizita Muzeul Parlamentului și pot admira o serie de obiecte de artă din colecția Palatului Parlamentului, publicate în expoziția de pe Google Cultural Institute. Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu (”Țărancă cu doniță și copil”), Octav Băncilă (”Băiatul cu ghitară”) sau Corneliu Baba (”Un arlechin”),” se arată în comunicatul Google.

La eveniment au participat Valeriu Zgonea (preşedintele Camerei Deputaţilor) şi Dan Bulucea (Country Director Google România). Au fost prezenți și reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi mediului de afaceri.

Clădirea Parlamentului, cu o suprafață de 330.000 mp, o găsim în Cartea Recordurilor ca cea de-a doua cea mai mare construcție din lume, după Pentagon.

Ca bonus, Google a anunțat astăzi lansarea de noi colecții românești pe platforma Google Cultural Institutede la Muzeul Național Brukenthal, Camera Arhitecților din România, Fundația ADEPT Transilvania și Asociaţia Wassertalbahn (Mocănița de pe Valea Vaserului).

Îți propun ca în acest weekend să stai în casă și să vizitezi lumea pe Google!

Comments

comments

LEAVE A REPLY