Muzeim prin București: Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

0
Muzeim prin București: Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Puține lucruri sunt la fel de fascinante ca Universul. Și, pentru că nu există modalitate mai bună să faci cunoștință cu el, expoziția de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” te va plimba printre toate tipurile de stele, prin galaxii mai apropiate sau mai îndepărtate, până pe Lună și-napoi și printre planetele ce ne-nconjoară. Citind descrierile presărate cu umor, vei afla, de exemplu, că „nu putem trăi fără înghețată”, referitor la condițiile de pe planeta Mercur!

Expoziția este un deliciu chiar și pentru adulți. Iar după ce cunoști spațiul, un ecran interactiv te așteaptă să vezi Universul prin diverse spectre de lumină, ce nu se pot vedea cu ochiul liber. Iar seara, în funcție de spectacolele cerești, se fac observații de pe terasă sau din cupola clădirii, prin telescoape performante.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Touch the Universe 😍 #EBTinRomania

O postare distribuită de Educated by Travelling 🌍 (@educatedbytravelling) pe

  • Unde? Bd. Lascăr Catargiu 21
  • Când? Expoziția astronomică: miercuri și duminică: 10-18/ joi, vineri și sâmbătă: 10-21:30. Pentru planetariu și observații este necesar să verifici programul de pe site.
  • Cât? 5 lei
  • Detalii: astro-urseanu.ro

*a MUZEÍ, noi muzeim vb. A merge la muzeu cu plăcere și cu dorință de cunoaștere. Din muzeu. Concept propriu dedicat seriei ©

Comments

comments

LEAVE A REPLY