Muzeim prin București: Muzeul Parfumului

0
Muzeim prin București: Muzeul Parfumului

Din peste 10 000 de obiecte de parfumerie colecționate de proprietarul Beautik, Val Iacob, o parte sunt expuse în micul muzeu amenajat în magazinul de pe Calea Dorobanți.

Parfumuri autentice românești de secol XX create de fabrici care astăzi nu mai sunt, ediții franțuzești de colecție, pudre de obraz dintre cele mai fine, recipiente de cristal Baccarat vechi de o sută de ani, dar și parfumurile preferate ale regilor te așteaptă să le descoperi pe rând. Chiar dacă nu le poți mirosi, fiind protejate de o vitrină, toată această colecție dezvăluie o istorie a frumosului și eleganței.

Exponate cu greutate

Aici am văzut pentru prima oară parfumul „Mon Budoir”, o creație a lui Jean-François Houbigant pentru Regina Maria, un amestec de iris și violete, atât de iubite de ea. O perioadă de timp, însăși regina a fost imaginea de pe eticheta parfumului. În 1938, când aceasta a murit, parfumul nu a mai fost produs, în semn de omagiu.

Printre exponatele originale de relevanță mondială se numără Vainqueur și Joséphine, parfumurile create de François Rancé, parfumierul preferat al Casei Imperiale, pentru Napoleon Bonaparte și pentru soția sa iubită, Joséphine. Se spune că  Joséphine iubea și folosea atât de mult parfumul ei cu mosc, că și după zeci de ani de la moartea sa, mirosul încă se mai simțea în camera în care a locuit.

Istoria prin forme

Tot aici este expusă și prima sticlă de parfum care a dat startul artei în parfumerie. Concepută de maestrul sticlar francez Julian Viard, sticla este un măr pe care să așezat dopul ce o întruchipează pe prima femeie a lumii așezată pe un șarpe încolăcit.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

The Museum of Perfume in Bucharest presents a detailed history of the beauty and style. #perfume #museum #Bucharest #Bucharestmuseum #monbudoir #romania

O postare distribuită de Educated by Travelling 🌍 (@educatedbytravelling) pe

 

  • Unde? Calea Dorobanților 172
  • Când? Luni – sâmbătă: 10-21/duminică:11-15.
  • Cât? Accesul este gratuit
  • Detalii: beautik.ro

*a MUZEÍ, noi muzeim vb. A merge la muzeu cu plăcere și cu dorință de cunoaștere. Din muzeu. Concept propriu dedicat seriei ©

Comments

comments

LEAVE A REPLY