Muzeim prin București: Muzeul Kitch-ului Românesc

1
Muzeim prin București: Muzeul Kitch-ului Românesc

„Kitch-ul e în noi toți”, spune motto-ul muzeului. Și eu am ridicat o sprânceană fix până în clipa în care am ajuns acolo. Apoi, am realizat că mă simt, într-un fel ciudat, ca în casa bunicii: printre carpete cu „Răpirea din Serai”, bibelouri felurite – mai ales peștele, icoane cu beculețe și mileuri.

Distracție și nostalgie…

Deși poate credeți că e o glumă, expoziția permanentă a muzeului cu aproape 300 de exponate este împărțită profesionist, în secțiuni bine definite: kitch religios, kitch din comunism, Dracula kitch, kitch-ul designului interior, kitch-ul modern și Gypsy kitch. Sifoane, mobilă de bucătărie plină de abțibilduri, coifuri cu semințe, perdele anti-muște, haine fake, vitrine pline de bibelouri și pahare, dresuri-plasă – îți spun, dacă ai măcar 30 de ani, te vei simți ciudat, vei fi extrem de familiar cu tot ce e acolo. Starea se duce spre nostalgia amintirilor din copilărie, îmbinată cu multă distracție.

Fii erou!

Apoi, dincolo de expoziția permanentă, la etajul al doilea al muzeului, vei găsi o galerie în care artiștii expune diverse lucrări tematice. Apoi, mai există un spațiu în care chiar tu poți expune! – dacă deții obiecte – musai – kitch-oase, le poți arăta lumii întregi!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#romaniankitchmuseum #bucharestmuseums #romania #visitromania #EBTinRomania

O postare distribuită de Educated by Travelling ? (@educatedbytravelling) pe

  • Unde? Strada Covaci 6
  • Când? Zilnic 12:00-20:00
  • Cât? 30 lei/20 de lei pentru români
  • Detalii: KitchMuseum.ro

*a MUZEÍ, noi muzeim vb. A merge la muzeu cu plăcere și cu dorință de cunoaștere. Din muzeu. Concept propriu dedicat seriei ©

LEAVE A REPLY