Muzeim prin București: Muzeul Băncii Naționale a României

0
Muzeim prin București: Muzeul Băncii Naționale a României

Tu știi cum miroase aurul? Poate că nu, dacă nu ai avut niciodată ocazia să fii într-o cameră cu 55 de kilograme de aur în monede și lingouri cu valoarea de aproape trei milioane de euro!

În Palatul Vechi al Băncii Naționale a României, construit între anii 1884 și 1890, cu o arhitectură în stil eclectic, vei descoperi majoritatea monedelor care au circulat pe teritoriul celor trei provincii românești, monede cu dublă circulație, ruso-turcă, dar și polul din 1868, moneda bătută de Carol I, azi cu o valoare estimată de 100.000 de euro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Educated by Travelling 🌍 (@educatedbytravelling) pe

Vizitarea Muzeului BNR nu este doar despre monede, ci și despre cuvinte și expresii. Așa afli că tallerii olandezi, monede de argint din secolele XVI-XVII, sunt strămoșii leului. „A da ortu’ popii“ și „a da două parale“ sunt vorbe legate tot de bani, pe care îi vei vedea în muzeu.

O expoziție specială făcută de Banca Națională a României în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa îi așteaptă pe cei mici să descopere bancnote și monede cu animale din lumea întreagă!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Educated by Travelling 🌍 (@educatedbytravelling) pe

  • Unde? Strada Doamnei, nr 8
  • Când? Luni – vineri: 10-17. Intrarea se face DOAR cu rezervare prealabilă la muzeul@bnro.ro. Vizitele ghidate încep zilnic la orele 10, 12, 14 și 16, iar durata lor este de aproximativ o oră.
  • Cât? Intrarea este gratuită
  • Detalii: bnr.ro

*a MUZEÍ, noi muzeim vb. A merge la muzeu cu plăcere și cu dorință de cunoaștere. Din muzeu. Concept propriu dedicat seriei ©

 

*acest material a apărut într-o formă asemănătoare în Revista Femeia., mai 2018

Comments

comments

LEAVE A REPLY