Muzeim prin București: Expoziția internațională de știință „Interactive Science”

0
Muzeim prin București: Expoziția internațională de știință „Interactive Science”

Atenție, expoziție temporară!

Trebuie să recunosc că m-am bucurat mai ceva ca un copil când am auzit că Expoziția internațională de știință „Interactive Science” vine și în România după ce a fost tare apreciată în țări ca Italia, Marea Britanie sau Emiratele Arabe Unite.

Dar nu doar pentru faima ei m-am entuziasmat, ci pentru că acum am ocazia să mă joc cu tot felul de aparate pe care niciodată nu le-am avut la școală, în laboratorul de fizică. Și sunt convinsă că și astăzi lipsesc din multe instituții de învățământ.

La distracție și educație

Expoziția prezintă 25 de aparate și mașinării care provoacă la curiozitate, distracție, dar și educație nu doar copiii, ci și adulții. Conceptul de „Interactive science” a fost dezvoltat de 20 de oameni de știință (fizicieni, geologi și astronomi) și îmbină experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele.

Nici nu vă mai povestesc cât m-am distrat să bat tobele fără membrană, cum am cântat la harpa fără coarde, cât m-am chinuit să-mi țin echilibrul pe o placă sau cât ne-am „controlat” cu detectorul de metale. Bineînțeles, în spatele fiecăruia există o lecție. Am încercat să reacționez rapid la sunet sau lumină și m-am uitat, de pe margine, la cei urcați în simulatorul de cutremur și la cei cu părul ridicat de la bila electricității statice.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

M-am distrat! Cum? Vă povestesc miercuri într-un nou capitol din #MuzeimPrinBucuresti ? #interactivescience

O postare distribuită de Corina Matei (@corymatei) pe

  • Unde? AFI Cotroceni (Vasile Milea, 4), etajul 1, lângă locul de joacă, deasupra Auchan.
  • Când? Între 17 ianuarie și 17 aprilie. Duminică – joi 10:00 – 22:00, vineri și sâmbătă: 10:00-23:00
  • Cât? în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, grupuri de peste zece copii – 25 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.
  • Detalii: aici

*a MUZEÍ, noi muzeim vb. A merge la muzeu cu plăcere și cu dorință de cunoaștere. Din muzeu. Concept propriu dedicat seriei ©

 

LEAVE A REPLY