Muzeim prin București: Expoziția „El Camino de Santiago, drumul care a legat Europa”

1
Muzeim prin București: Expoziția „El Camino de Santiago, drumul care a legat Europa”

Atenție, expoziție temporară!

Vernisată pe 4 martie, expoziția fotografică „El Camino de Santiago, drumul care a legat Europa”, de Adriana Romanov, aduce în fața publicului nu doar frumusețea peisajelor de pe ruta pelerinajului, ci și încărcătura emoțională pe care acesta o are, trăită de autoare.

Expoziția are loc la Institutul Cervantes până pe data de 28 martie.

Drumul Sfântului Iacob, în fotografii

Expoziţia cuprinde 60 de imagini inedite pe care autoarea, originară din Timişoara, le-a surprins în timpul pelerinajului către oraşul spaniol Santiago de Compostela, la moaştele Sfântului Apostol Iacob. Adriana Romanov a parcurs pe jos o distanţă de aproximativ 240 de kilometri pe drumul cunoscut sub denumirea de „Ruta Portugheză”, o experienţă trăită cu deosebită intensitate, în timpul căreia a putut aprecia frumuseţea unor meleaguri istorice impregnate de spiritualitate, precum şi bogăţia culturală şi naturală a locurilor străbătute.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

#muzeim #MuzeimPrinBucuresti #InstitutoCervantes #photoexpo #caminodeSantiago #españa #visitspain

Una publicación compartida de Corina Matei (@corymatei) el

Imaginile prezentate reflectă multiplele motivaţii de a face acest pelerinaj, diferitele semnificaţii pe care fiecare persoană le atribuie acestei experienţe, solidaritatea existentă între pelerini de-a lungul călătoriei, pacea resimţită de aceştia şi cugetările lor pe parcursul drumului.

Expoziția este susținută de Ambasada Spaniei şi Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia prietenilor Camino de Santiago din România.

Santiago de Compostela, patrimoniu mondial

Orașul spaniol Santiago de Compostela este cel mai important loc de pelerinaj creștin, după Ierusalim și Roma. În fiecare an, ajung aici peste 300.000 de pelerini de pe toate continentele. Se spune că în jurul anului 820 d.C., a fost descoperit mormântul Apostolului Iacob în pădurea denumită Libredón, pe locul unde astăzi se înalţă Catedrala din Santiago de Compostela. De aici provine şi numele oraşului, Santiago, însemnând în spaniolă Sfântul Iacob, în timp ce Compostela provine din latinescul Campus stellae, însemnând câmp cu stele.

Centrul istoric al oraşului a fost declarat de UNESCO Patrimoniu al Umanităţii în 1985. În 1987, Consiliul Europei a recunoscut Drumul Sfântului Iacob drept Primul Itinerariu Cultural European. De asemenea, Drumul Sfântului Iacob a fost inclus în lista moştenirilor culturale UNESCO.

„Orice pelerin care se întoarce de pe Camino de Santiago rămâne cu niște impresii sau imagini care dăinuie tot timpul vieții lui ulterioare,” a spus emoționată Adriana Romanov.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Camino de Santiago, o expoziție foto emoționantă. #InstitutoCervantes #muzeim #MuzeimPrinBucuresti #españa #visitspain

Una publicación compartida de Corina Matei (@corymatei) el

  • Unde? Bd. Regina Elisabeta 38
  • Când? Între 4 și 28 martie 2020, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00-15.00.
  • Cât? intrarea este liberă
  • Detalii: aici

*a MUZEÍ, noi muzeim vb. A merge la muzeu cu plăcere și cu dorință de cunoaștere. Din muzeu. Concept propriu dedicat seriei ©

Text: PR

 

LEAVE A REPLY