Mașinile Google Street View revin în România

0
Mașinile Google Street View revin în România

Că tot mă plângeam că imaginile de pe Street View sunt prea vechi (din 2012) ca să mai reflecte realitatea, azi am primit o veste bună! Mașinile Google Street View se întorc prin România în această vară pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps!

Evident, vor fi fotografiate drumurile care leagă localitățile. Mașinile vor porni pe 25 iunie și se vor plimba prin țara noastră timp de două luni. 

Noi proiecte în România

După ce au fost adăugate orașe, au fost filmate și obiectivele turistice Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. Iar în această vară se vor prelua imagini Street View din Delta Dunării, proiect derulat în colaborare cu organizația World Wide Fund Romania.

Mai mult, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania.

Despre Street View

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica și Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.  

Foto și parte din text: PR

Comments

comments

LEAVE A REPLY