Germania sărbătorește 100 de ani a școlii de artă Bauhaus

0
Germania sărbătorește 100 de ani a școlii de artă Bauhaus

Aniversarea a 100 de ani a școlii de artă Bauhaus se sărbătorește în Germania printr-o serie întreagă de evenimente ce au început încă din luna Ianuarie.

Festivalul de deschidere

În colaborare cu Academia de Arte din Berlin și sub patronajul Președintelui Federal al Germaniei, spiritul Bauhaus a fost reînviat cu un festival de nouă zile la care au fost prezenți artiști din întreaga lume, începând cu 17 ianuarie. Direcția artistică a festivalului a fost în mâinile renumitului dramaturg și curator Bettina-Wagner-Bergelt.

Numeroase expoziții în anul centenar

În anul aniversar 2019, trei expoziții vorbesc despre istoria Bauhaus și fac arhitectura și școala de artă accesibile publicului larg.

Berlin: Începând cu data de 6 septembrie 2019, expoziția aniversară de la Berlin a Arhivei Bauhaus / Muzeul de Design din Galeria Berlinische, intitulată “Original Bauhaus”, este dedicată relației dintre versiunea unică, originală și cea reproductivă. Vizitatorii au șansa să vadă design-ul clasic, precum și reinterpretările de astăzi ale lucrărilor Bauhaus și răspunsurile artiștilor contemporani la simbolurile modernismului.

Dessau: Bauhaus ca o ocazie de experimentare pentru o cultură modernă a vieții practice reprezintă centrul expoziției “Bauhaus Bauhaus. Die Sammlung.” al fundației Bauhaus Dessau, care va fi prezentată începând cu 8 septembrie 2019 în noul Muzeu Bauhaus Dessau. Produsele Bauhaus, cum ar fi fonturile, lămpile, mobilierul, tapetul sau textilele, sunt astăzi o parte naturală a vieții noastre de zi cu zi. Bazându-se pe această experiență,expoziția permite interacțiunea cu moștenirea Bauhaus din secolul XXI.

Weimar: Pe 6 aprilie 2019 începe ciclul expoziției în noul muzeu Bauhaus Weimar: Expoziția aniversară “Bauhaus vine din Weimar” încorporează fundația Bauhaus în mișcarea modernismului și accentuează influența fondatorului Walter Gropius.

100 de ani Bauhaus: alte expoziții


Mai multe informații pe www.bauhaus100.de

Totodată, Organizația de Turism a Germaniei anunță o creștere cu 8.2% a turiștilor români, cifra ajungând la1.132.020 de înnoptări. În ceea ce privește turiștii străini, Germania stabilește recordul consecutiv pentru al nouălea an la rând pentru turismul de incoming, ajungând la 87.7 milioane de înnoptări.

Comments

comments

LEAVE A REPLY