Destinații pentru îndrăgostiți

0
Destinații pentru îndrăgostiți

Valentine’s Day se apropie cu pași repezi. E adevărat, multe cupluri aleg sau nu să o sărbătorească și își manifestă iubirea în moduri diferite. Dar orice fel de cuplu ați fi, un citybreak într-o destinație romantică va aduce un plus în relația voastră, poate chiar cu amintiri de neuitat o viață.

Care sunt cele mai apreciate destinații?

Cele mai apreciate destinații romantice au fost făcute publice de către Momondo. Mai mult, acestea vin și cu recomandări extra de a petrece timpul liber. Nouă destinații care oricum ar trebui să fie pe lista ta de travel în viața asta:

1. Roma, Italia

N-ai de ce să rămâi cu un gust amar dacă vă gândiți la un city break sau chiar la o săptămână întreagă la Roma pentru că vă așteaptă, de fapt, la dolce vita. Aici se află Fontana di Trevi, locul în care s-a filmat o scenă de iubire din filmul clasic cu același nume, La Dolce Vita. Deși este interzis să intrați în Fontana di Trevi, puteți admira această operă de artă în aer liber creată de arhitectul Nicola Salvi. Și, dacă inima vă spune că e bine la Roma, înseamnă că vă veți întoarce cândva să descoperiți mai multe – pentru un plus de certitudine nu vă rămâne decât să încercați tradiția aruncării unei monede în fântână.

2. Barcelona, Spania

La Barcelona soarele vi se împletește în păr și vă face sete de a umbla pe străduțe șerpuitoare către galerii, muzee sau restaurante fermecătoare. Deși se spune că Valentine’s Day este mai puțin sărbătorit în Catalonia decât în alte regiuni spaniole, Barcelona oferă infinite motive pentru a sărbători oricând viața și, mai ales, viața în doi. Printre acestea, veți găsi în februarie o expoziție avangardistă semnată de artistul contemporan Francesc Todó sau o sesiune de Blues & Jazz Jam, mai pe înserat.

3. Berlin, Germania

Câți oameni, atâtea povești și, tot așa, atâtea filme pe care să le vezi, care să te inspire, din care să înveți. Pentru pasionații de călătorii și de filme, are loc în februarie la Berlin un festival de film de seamă: Berlinala, cea de-a 67-a ediție. Continuați să rămâneți în decorul cinematografic cu un restaurant aflat într-o vilă în stil art nouveau, unde a locuit actorul german de filme mute Henny Porten. Aici, în Cafeneaua Einstein, veți regăsi la masă actori, producători de filme sau alte personalități din domeniu și, de asemenea, intimitatea.

4. Londra, Marea Britanie

Arhitectura victoriană a caselor, străzile pline de verdeață și arbuști se ascund în Londra mai ales în zona South Kensington. Aici se află și trei dintre cele mai mari și mai frumoase muzee londoneze, cu intrare liberă: Victoria și Albert, Muzeul de Științe, Muzeul Istoric al Naturii. Tot în Londra, există o locație divină cu muzică live, o biserică eclectică, deschisă tuturor: treceți pragul capelei gotice numită Union, o locație neconvențională, cu o acustică superbă. În februarie sunt programate o serie de evenimente la care puteți prinde intrare liberă, cum ar fi un concert Duo Vox Humana pe 15 februarie.

5. Paris, Franța

Cu siguranță vă zboară deja gândul la numeroase locuri celebre din Paris. Pentru a încerca ceva inedit, începeți cu o vizită la Muzeul Eugène Delacroix, un mic muzeu în apartamentul în care pictorul a locuit și muncit până la moartea sa. Aici aveți parte de o experiență aparte datorită camerelor roșii, tablourilor senzuale și desenelor expuse. Când vi se face poftă de un cocktail desăvârșit, opriți-vă la Little Red Door, un bar cochet de cocktailuri servite în pahare vintage, care știe cum să vă ofere, totodată, o atmosferă intimă.

6. Milano, Italia

În februarie veți găsi numeroase expoziții, galerii, evenimente la Milano care vă vor îndrăgosti mai tare de arta din cele mai vechi și noi timpuri. În cadrul Trienalei de la Milano, puteți păși pe urmele femeilor creatoare din designul italian al secolului XXI. Mai mult, reducerile sunt în floare luna aceasta în mai multe magazine din Milano. Unul dintre cele mai vechi malluri din lume este Galeria Vittorio Emanuele II, deschis în 1877, un loc cu o arhitectură unică, cu acoperișuri din sticlă colorată și o cupolă luminoasă de sticlă și fier, un reper pentru cei care iubesc să facă cumpărături sau sunt pasionați de arhitectură.

7. Veneția, Italia

Deși celebra poveste de iubire dintre Romeo și Julieta păstrează amprente la aproximativ 120 de km distanță la Verona, Veneția este locul care poate fi un cadru unic pentru povestea voastră. Aici are loc unul dintre cele mai mari Carnavaluri din Europa care, până la finalul lunii, oferă 77 de evenimente în mai multe piețe din oraș. O plimbare cu vaporașul sau cu gondola ori un prânz tradițional într-un restaurant din Campo Santa Margherita, completează o zi de care vă veți aminti mereu.

8. Atena, Grecia

În mai puțin de două ore ați ajuns la Atena, unde vă așteaptă o bogăție de experiențe care să vă trezească toate simțurile, de la decorurile impunătoare și, totodată, elegante din Acropole, la preparatele mediteraneene, cu tzatziki, măsline și fructe de mare. Și nu-i de trecut cu vederea nici un eveniment ieșit din cadrul tradițional grecesc atât timp cât vine să vă încânte auzul și bătăile inimii: concertul susținut de Orchestra Filarmonica din Praga, cu cele mai cunoscute melodii din filme.

9. Madrid, Spania

Înainte să ajungeți la Madrid e bine să știți că voia bună a oamenilor este molipsitoare. Piața Rastro Flea este un univers cu de toate, de la antichități, amestecuri de discuri vechi ce răsună a flamenco, la tricouri sau aparate de uz casnic, unde alți localnici și turiști curioși caută prin viețile apuse ale vânzătorilor și aleg ce le surâde pentru prezentul personal. Ulterior, vă așteaptă în inima Madridului Parcul Retiro, unde puteți face un picnic la marginea lacului, o plimbare cu barca, să descoperiți zecile de sculpturi, pădurea cu trandafiri sau Palacio de Cristal și expozițiile sale de artă cu intrare gratuită.

Ce recomand:

Evident, vreau să completez această listă cu câteva orașe micuțe și cochete, ideale pentru plimbări romantice:

1.Florența, Italia – cucerește prin centrul vechi, atât de bine păstrat. Domul și Catedrala, două simboluri chiar ale întregii Italie, îți taie răsuflarea. Nu rata șansa de a te urca în Dom, ca să admiri tot orașul. Sau poate vrei ceva cu mai puține trepte: Piazzalle Michelangelo.

2. Fez, Maroc – străduțele labirint, culorile, tradiția și cultura te vor încânta și cu siguranță veți avea o vacanță de neuitat. Nu rata Nejjarine Museum of Wooden Arts & Crafts. Poate nu este cel mai romantic loc, însă ar fi mare păcat să-l ratați.

3. Trier, Germania – un oraș ridicat de romani și desăvârșit de francezi, este aproape de granița între cele două state, pe teritoriul german. Poarta Neagră este simbolul orașului și se poate vizita. Pentru ceva mai drăgăstos, recomand să bei un ceai în piața centrală, păstrată impecabil din Epoca Medievală. Ascultați clopoțeii la orele fixe! 🙂

4. Málaga, Spania – un orășel pe Costa del Sol, plin de viață, dar în același timp liniștit. Vă recomand un loc inedit: Muzeul Sticlei și Cristalului.

5. Balcic, Bulgaria – poate nu aveți timp să plecați prea multe zile. Așa că urcați-vă în mașină și dați o fugă până la castelul Regiei Maria. Acolo este mai cald și cu siguranță și-au făcut apariția vestitorii primăverii în impresionanta grădină regală!

6. Siam Reap, Cambodia – știu, este departe. Însă o puteți lua în considerare măcar pentru o lună de miere plină de aventură și cultură! 🙂

Parte din text: PR

Foto: momondo.ro

Comments

comments

LEAVE A REPLY