Copenhaga: ce mâncăm și ce bem mai întâi? (part V)

0
Copenhaga: ce mâncăm și ce bem mai întâi? (part V)

Când ajungem într-un loc nou, nu e important numai ce vizităm, ci și cum ne gâdilăm papilele gustative. Așa că am făcut o mică listă cu ce ar trebui să mâncăm și să bem musai. Evident că poate fi extinsă, însă n-am stat suficient încât să le încerc pe toate.

#beautifulcity #copenhagen #denmark #scandinavianadventure

O postare distribuită de Corina Matei (@corymatei) pe

Insula de Hârtie… sau Insula Mâncării

Cred că orice experiență culinară în Copenhaga trebuie să înceapă la Papirøen. Aici e raiul! O întreagă insulă, o hală mare este dedicată experiențelor culinare. Cu zeci de standuri de mâncare din toate colțurile lumii, inclusiv daneză, nu știi unde să te oprești întâi. Am vrut să rămân pe partea tradițională, ala că prima dată am luat un fel de sandvișuri cu șuncă, iar la garnitură am avut cartofi prăjiți în grăsime de rață, un deliciu danez. Însă sunt atât de grași și sățioși, că îndată te saturi! (Preț: 100 DKK ∼ 62 lei)

A doua oară, am luat un coif de cartofi prăjiți cu piept de rață mărunțit și făcut în tigaie cu sos și condimente. De-li-cios! (80 DKK ∼50 lei) L-am servit alături de o sangria daneză, făcută din vin alb, cu căpșune, prune și lime (50 DKK ∼ 31 lei).

Danish Sangria 😍 #sangria #denmark #copenhagen #scandinavianadventure #papirøen #streetfood

O postare distribuită de Corina Matei (@corymatei) pe

Tot aici sunt faimoși și burgerii de rață (100 DKK), pe care nu i-am mai testat.

O altă specialitate daneză sunt sandvișurile extra-încărcate numite smørrebrød, care sunt de toate felurile! Bănuiesc că cele mai atractive sunt cele cu creveți 🙂

Hot-dog de la gheretă

Danish hot-dog din piața asta. Un cârnăcior excelent, de două ori mai lung decât pâinica proaspătă, asezonat cu ketchup, muștar, ceapă crocantă prăjită și castraveciori murați. Acest hot-dog adaptat sau tradițional danez acum a luat un premiu culinar într-o competiție de hot-dogs! (40 DKK ∼ 25 lei)

Am găsit un loc special, pe care noi l-am adorat puri și simplu: Espresso House. Vai, deci au o cafea de-ți înmoaie sufletul! Comandați caramel latte și nu o să vreți să mai plecați de aici! Lanțul este de origine suedeză și se găsește doar în Scandinavia. Profitați la maximum!

#mornings #coffe #espressohouse #caramellatte #muffin #chocolate #play #relax #copenhagen #denmark

O postare distribuită de Corina Matei (@corymatei) pe

Berea cea de toate zilele

Definitely, berea! Cea mai accesibilă bere normală rămâne Calsberg (40 DKK la draft). Dar recomand și berile speciale, artizanale, cu arome de ghimbir sau ciocolată (încep de la 80 DKK/sticla).

Jeleurile…speciale

Liquorice. Prietenii noști ne-au spus că nu putem ajunge în Danemarca fără să gustăm jeleuri cu liquorice – adică extract din rădăcinile de lemn dulce, care dă preparatelor o aromă specială. În fine… ceva mai amar și mai bleah nu mai gustasem de multă vreme. Clar, nu recomand, oricât de tradiționale ar fi!

 

Copenhaga: ce mâncăm și ce bem mai întâi? (part V)

Publicată de Cory's Blog pe Sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Citește și:

Comments

comments

LEAVE A REPLY