Amsterdam luptă cu turismul de masă: fără litere

0
Amsterdam luptă cu turismul de masă: fără litere

Veneția, Boracay, Santorini, Cinque Terre, Barcelona, Machu Picchu, Dubrovnik, sudul Thailandei, Mallorca sunt sufocate de valuri de turiști – ceea ce afectează în profunzime cotidianul locului. Inclusiv Amsterdam se confruntă cu acest fenomen și a decis să ia măsuri împotriva maselor de vizitatori.

Fără litere

Chiar și cei care nu au fost în Amsterdam, sigur știu din fotografii faimoasele litere „I Amsterdam” din fața Muzeului Regal. Ei bine, autoritățile au decis să desființeze acest faimos obiectiv turistic deoarece „aduc o mulțimi prea mari pentru un spațiu deja limitat”.

Ca să mai împrăștie constant masele și efectele lor negative asupra vieții populației, primăria a decis ca literele să fie mutate periodic spre cartiere sau obiective mai puțin cunoscute. Așa că până pe 12 decembrie vor fi la Student Hotel, iar din 13 decembrie vor fi mutate în Westerpark.

Cifre uluitoare

În 2017, numărul turiștilor în Olanda a crescut la 42 de milioane, comparativ cu totalul populației țării, care abia atinge 17 milioane. Dacă vorbim doar despre Amsterdam, orașul nu depășește 850.000 de locuitori, însă a numărat 20 de milioane de turiști doar pe parcursul anului 2018!

Sursa: The Independent

Foto: pixabay

Comments

comments

LEAVE A REPLY