De unde vin banii pentru vacanțe

0
De unde vin banii pentru vacanțe

De multe ori ne-am pus întrebarea asta: de unde facem rost de bani pentru vacanțe? Da, e un subiect uneori delicat pentru că orice „mișcare” presupune un buget.

Cei de la Momondo nu doar s-au întrebat, ci au și făcut un studiu pe călătorii români. Datele mi se par drăguțe, mai ales că tinerii români încep, ușor-ușor, să învețe să-și împartă frumos cheltuielile la jumătate. 🙂

Cine plătește? Câteva concluzii:

  • – 51 % dintre respondenți (bărbați și femei) au declarat că preferă să împartă costurile de călătorie în mod egal. Acest lucru se întâlnește preponderent în categoria de vârstă 18-35 de ani și mult mai puțin pentru ceilalți.
  • – pentru 12% dintre cuplurile cu vârsta cuprinsă între 18 și 22 de ani părinții sunt cei care acoperă cheltuielile acestora de călătorie. Doar 6% dintre ei sunt capabili să-ți plătească propria vacanță.
  • – 35% dintre bărbații români își asumă ei înșiși toate costurile unei călătorii în cuplu. Pe de altă parte, 4% dintre bărbați afirmă că fiecare plătește propriile cheltuieli iar 3% spun că partenera lor plătește pentru amândoi
  • – Pe de cealaltă parte, 6% dintre participantele la studiu declară că își asumă acoperirea costurilor de călătorie pentru sine și pentru partener, iar 18% merg în vacanță pe banii partenerului.
  • – 5% dintre bărbați și 9% dintre femei care au participat la studiu nu au partener de călătorie

Studiul Internațional despre Călătorii realizat de momondo în 2017 în rândul călătorilor români are la bază răspunsuri venite de la aproximativ 1000 de respondenți din întreaga țară, femei și bărbați, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

 

foto: pixabay.com

Comments

comments

LEAVE A REPLY