Dacă vrei să pleci de sărbători, acum trebuie să-ți rezervi zborul

0
Dacă vrei să pleci de sărbători, acum trebuie să-ți rezervi zborul

În general, eu stau acasă de sărbători. Dar mulți dintre prietenii mei pleacă și nu știu, atunci când nu merg prin agenție, când să-și facă rezervările. Tot așteaptă oferte și nu se pot decide asupra celui mai bun moment pentru a cumpăra biletele de avion.

În ajutorul tuturor celor care vor să plece pe cont propriu, momondo.ro a lansat Studiul Anual de Zboruri și a publicat rezultatele statistice. Ca să încep cu concluzia, cine își rezervă vacanța de Crăciun/Revelion la începutul lunii noiembrie (adică acum), poate economisi în medie 28% din prețul, deja ridicat, care se aplică oricum de sărbători.

56, cifra magică

Momondo.ro a analizat 13,2 miliarde de prețuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute. Astfel, s-a ajuns la concluzia că cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile înainte de data plecării.

Ce mai trebuie să știi:

Preșurile pot varia nu doar de distanța până la data plecării. Ia în considerare și că:

  • – marțea este cea mai ieftină zi de decolare, iar sâmbăta cea mai scumpă – cu o diferență de cost de 11%
  • – ora plecării contează: dacă avionul decolează după ora 18:00, poți găsi cele mai mici prețuri. Dimineața sunt cele mai scumpe zboruri.
  • – pasagerii plătesc cele mai scumpe bilete când și le cumpără în ziua plecării

Revin într-un articol separat cu cele mai populare destinații și cu câte zile înainte trebuie rezervate pentru a beneficia de cel mai mic preț.

Foto: pixabay.com

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY