Care este cel mai scump oraș de pe planetă

1
Care este cel mai scump oraș de pe planetă

Părerile au tot fost tot timpul împărțite. Ba mai mult, uneori, când am călătorit, am trăit pe pielea mea senzația aceea de „mai scump nici că se poate”. Și vorbesc aici despre prețurile la mâncare, la transportul în comun, cazare și chiar prețuri de apartamente pentru o ședere îndelungată.

Topul celor mai scumpe orașe

Ca să nu mai fie niciun război, Economist Intelligence Unit a publicat și în acest an clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. Și, pentru al patrulea an la rând, același oraș ocupă locul fruntaș!

10. Copenhaga

9. New York

8. Paris

7. Geneva

6. Seul

5. Osaka

4. Tokyo

3. Zurich

2. Hong Kong

  1. Singapore

Supărare mare

Acest top a supărat destul de tare academicienii singaporezi, așa că și-au făcut propriu top al celor mai scumpe orașe din lume. Și ca să iasă din atenția publică, au trecut Singapore pe locul 48, să fie siguri. Au pus pe primul loc Sidney, apoi Zurich și Oslo, urmate de Melbourne, New York, Geneva, Brisbane, Copenhaga, Perth și Paris. Observați că au ceva personal cu Australia? Nu-i contrazic, că nu am fost încă, dar mă amuză teribil. 🙂

Încă de când am ajuns în Singapore mi-am spus că este cel mai scump oraș din lume socotind după prețurile la mâncare la un restaurant comun, intrările la muzee, grădini și alte atracții turistice. Însă, acum mă mir că nu văd Londra și Amman pe listă. Ah, și niciun oraș din Europa Nordică! Sincer, Amman mi s-a părut mai scump decât Paris, de exemplu. Pentru că în Paris ai ocazia de a alege o cazare mai ieftină (hostel), o gheretă de fast food pentru un sandviș…însă în Iordania nu există această opțiune. Există doar un preț unic în general: 50 de dinari (300 de lei).

Acum, abia aștept să văd ce părere îmi face Copenhaga! 🙂

Vouă care vi s-a părut cel mai scump oraș?

Comments

comments

LEAVE A REPLY