Prin Muzeul de Artă Islamică din Doha

0
Prin Muzeul de Artă Islamică din Doha

V-am spus că ajung și la muzeul de Artă Islamică din Doha? Și să știți că este primul review pe care îl fac după un tur virtual! 

V-am povestit cum a fost vizita mea în Doha, și că am fost mâhnită că nu am mai avut timp să văd Muzeul de Artă Islamică. L-am văzut pe afară și atât. Știți că pentru mine, o fană a muzeelor despre cultura locală și a tradiției islamice în mod deosebit, nu a fost nicidecum suficient.

Există o soluție!

Așa că m-am hotărât să-mi dedic ceva timp și să-l caut pe platforma Google Arts & Culture. Aici sunt 1.500 și ceva de muzee și expoziții în tur de 360 de grade. Și ghiciți ce? Am găsit și ce căutam eu. 🙂 Cu răbdare și cu chiorât în monitor să văd ce scrie pe plăcuțele de descrieri, am văzut unul dintre cele mai interesante muzee din lume.

Am „trecut” prin intrarea impresionantă, mai-mai că-mi venea să mă așez la o cafea. Apoi, am vizitat în întregime etajele 1 și 2. Colecții întregi de exponate prețioase mi-au stârnit curiozitatea. Vase ceramice pictate cu migală, sticlă decorată, manuscrise, obiecte din metal, dar și câteva covoare și alte textile impresionante sunt expuse într-o galerie ușor de vizitat și de înțeles.

Ca să nu ratez nimic, Google îmi prezintă în subsolul paginii cele mai importante obiecte. Așa că, dând un singur click, m-a dus direct la acel obiect, în muzeu.

Pot da zoom pe obiectele pe care vreau să le văd mai bine, pot citi anumite descrieri (mai dificil, e adevărat) și mă pot plimba în voie printre. Până la urmă, virtual, muzeul a fost doar al meu. 🙂

Apoi, pe pagina din Google Arts & Culture a muzeului, am găsit detalii despre cele mai importante obiecte: de când datează, unde au fost găsite, dimensiuni sau chiar și descrieri mai detaliate. Un exemplu, aici.

Minusuri

Ei bine, petrecând vreo trei ore prin muzeu, am observat și câteva minusuri:

  • uneori, imaginile se întrerup/îmbină prost pe panourile de descriere
  • câteva obiecte sunt distorsionate grav din cauza unghiului de fotografiere…și nu am avut și un altul la alegere.
  • „mergând” printre vitrine, mai sărea omulețul aiurea
  • de câteva ori, mi-a dispărut harta și a trebuit să dau refresh și să intru din nou în sala în care eram

In rest, eu vă recomand să vă bucurați din plin de această platformă și de tot ce oferă ea! Google Arts & Culture are și o aplicație disponibilă în Google Play. Și cu niște ochelari VR, experiența va fi aproape reală.  🙂

Diseară mă duc la Versailles. Voi încotro?

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY