New York: Am poză cu Bond înainte de lansarea Spectre (episodul 2)

0
New York: Am poză cu Bond înainte de lansarea Spectre (episodul 2)

Mitul ăla că „nimic nu e mai fascinant decât să te plimbi prin New York” e atât de real și de palpabil!

Abia așteptam să iau New York-ul la pas. M-am întâlnit cu amica mea, Zoraida, pe care am cunoscut-o în altă vacanță, aia de anul trecut la Roma.

S-a mutat în NY pentru studii și, deși era în oraș de o lună, nu a apucat să fie turist prin centru. Așa că ne-am aliat în acest sens. Nu aveam un plan exact, voiam doar să vedem cât mai mult și să ne distrăm. Ne-am întâlnit la The New York Times și am luat-o la pas pe 42 Street spre Times Square. Pe dreapta, Ripley’s Museum. Hai!

Prin cel mai ciudat muzeu din lume…

„Believe it or not” – sloganul – caracterizează toate ciudățeniile, misterele, iluziile optice și chestiile incredibile de care am dat pe acolo. Ca să vă fac o imagine de ansamblu, am văzut artefacte rare precum baghetele de incantație pe care le foloseau triburile din America de Sud, găina cu patru picioare împăiată, vițelul cu două capete…la fel de împăiat, niște gândaci ciudați, femeia vampir reprodusă din ceară, cranii tibetane (reale) decorate cu pietre și altele. Cel mai mult ne-a plăcut în camera de tortură, unde nu ne-am dat seama dacă scheletele expuse erau reale…sau nu.

Mai departe, am căscat ochii la un tablou făcut din aripi de fluture. Și la unul făcut din monede de un cent mai vechi și mai noi, care dădeau nuanțele și conturau umberele feței lui Lincoln. Iar Obama a fost portretizat din…gumă de mestecat! :))

În tot acest muzeu bizar, cel mai mult ne-am distrat la Spinning Vortex Tunel – un tunel, un pod, beznă, lasere care se învârteau constant. Ei, și mie mi s-a părut neinteresant la prima vedere și nu înțelegeam de ce exista o ușă de ocolire lângă. Odată ce am intrat, senzația că podul ăla nu mai stă drept și începe să se învârtă era atât de reală. Nu am poză, că nu ieșea ce trebuie cu blitz, dar poți vedea una aici și alta aici! Ideea e că noi ne țineam bine, cu ambele mâini, de balustrada podului și stăteam, foarte confortabil, într-o rână. Și râdeam de festele pe acre ni le juca creierul! În mod la fel de straniu, a făcut cei 30 de dolari plătiți la intrare!

Printre celebrități

Ușă în ușă cu Ripley’s e faimosul Madame Tussauds. Îmi doream să ajung aici de când am văzut la știri că l-au adus și pe Messi! Da…fiecare cu slăbiciunile lui. Am intrat. Nici eu, nici Zoraida nu știam cu cine ne vom întâlni. Încă de la început am fost întâmpinate bine: de Spiderman la intrare și de nou-venita Pink, la scări. Cum am urcat, am dat de King Kong, care voia să ne strângă în mână, și nu în brațe”.

_DSC0055

Apoi am pășit în sala actorilor, unde i-am cunoscut personal – printre alții – pe Robert Pattinson, DiCaprio, Julia Roberts, Angelian Jolie, Jonny Depp, Tailor Lauther! Am făcut cunoștință și cu niște cântăreți mai noi (Pharell, Rihanna, Katy Perry, Usher), mai vechi (NSYNC, Spice Girls, 2Pac) sau mai consacrați (The Beatels, Elvis, Prince, Michael Jackson, Louis Armstrong, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin).

Și nu ne-am oprit aici!

Am dat o tură cu taxiul de New York, am dat nas în nas cu Frankenstein, l-am scos la plimbare și pe ET, am apărut la televizor și am fugit de dinozaurii din Jurassic Park, de care ne-au salvat James Bond și Bruce Lee! Ba chiar am văzut și un 4D făcut special de Marvell pentru muzeu. Hulk ne-a alergat până am intrat din greșeală în sala de cinema! Și acolo…apa e apă, nu ca la noi, un fâs ca de parfum! 🙂

Ne-am întâlnit cu atâtea celebrități, că trebuie deja să mă uit pe poze ca să mi le aduc aminte pe toate. Am trecut prin sala liderilor spirituali și cea a oamenilor politici. L-am văzut chiar și pe Obama, în biroul său de la Casa Albă!

Iar pe final, am ajuns în sala sportivilor și am făcut poza pe care mi-o doream de atât timp! Mulțumesc, Leo Messi! 🙂

Comments

comments

LEAVE A REPLY