Ha Long Bay, locul în care dragonii coboară din cer

Halong-bay-vietnam

Ha Long Bay m-a uimit de-a dreptul. Văzusem câteva fotografii, însă nu am putut niciodată să mă imaginez printre stâncile ce se ridică, semeț și abrupt, din marea albastră. Asta până m-am văzut chiar acolo, pe barcă, cu ochii mari și cura căscată, țintind obiectivul în toate direcțiile! 

Golful Tonkin și al lui Ha Long au devenit cunoscute după ce UNESCO a înscris locul pe lista Patrimoniului Mondial. Și abia din ultimii 4-5 ani, de când călătoritul a devenit din ce în ce mai accesibil, auzim din ce în ce mai des de locul dragonilor.

Ha Long Bay este compus din 1600 de insule, cu tot cu stâncile mici, numărul de puncte în mare ajunge la vreo 3000. Majoritatea insulelor nu sunt locuite, deoarece relieful nu permite. Însă există patru sate de pescari, plutitoare. Da, cu mici case pe o platformă de lemn!

Ce-i cu dragonii?

Vietnamezii spun că acum mii de ani, când abia se stabiliseră acolo, din nord au venit invadatori puternici. Împăratul de Jad i-a apărat, trimițând armata lui secretă: dragonii. Așa că Mama Dragon a coborât din ceruri împreună cu puii ei, suflând foc și aruncând smaralde imense în mare, nu doar ca să distrugă flota inamicilor, dar și ca să construiască un zid de apărarea teritoriului. De atunci, golful se numește Ha Long, în traducere – dragonii care coboară.

Secrete de descoperit

Ha Long Bay nu impresionează doar pe dinafară. Stâncile bătrâne ascund peșteri uimitoare. Unele dintre ele sunt amenajate cu podețe și lumini, astfel încât să le poată vizita oricine. Am ajuns în peștera Tien Cung, care mi-a lăsat senzația că e mai mare decât stânca în care se afla! Atât de mare și de complexă, cu mii de forme pe tavan și pereți, încât nu mai știam la ce să mă uit mai întâi. Ghidul încerca să ne ajute: „Uitați un elefant acolo! Dincolo e un tigru! Și acolo puteți întrezări fețe umane. Evident, e și Buddha aici!”

Pozele absolut minunate pe care le-am făcut, aici. 🙂

Ha Long Bay, where dragons descend to the sea

Corina Matei

„Cu toții călătorim într-un fel sau altul. La 100 de kilometri de casă sau la peste 10.000. Mai des sau mai rar. Cu siguranță, mereu diferit. De ce călătorim? De dragul de frumos și din curiozitatea de nou. Să simțim, să fugim, să trăim emoții. Să creștem și să ne bucurăm din adâncul sufletului de tot ce are lumea de oferit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *