Old Fort Niagara: 300 de ani de istorie

Old Fort Niagara

Am călătorit cu autobuzul de-a lungul râului Niagara, admirând Green Island, Goat Island și Three Sisters Islands. Apoi, am făcut o oprire de zece minute la un punct de observație la George Discovery Center. Priveliștea era încântătoare datorită contrastului dintre apa albastră limpede și frunzele verzi-roșii-ruginite ale pădurii dincolo de râu. Nu departe, am ajuns la Old Fort Niagara.

O fortăreață fascinantă

Ne-am continuat călătoria până la revărsarea Râului Niagara în Lacul Ontario. În acel punct, se află o fortăreață simplă, veche și fermecătoare: Old Fort Niagara. Își are rădăcinile în vremurile când marile imperii se luptau pentru controlul Americii de Nord. Clădirile datează din secolul al XVIII-lea și sunt acum folosite ca spații de expoziție.

Am petrecut cea mai mare parte a timpului în curtea interioară, plimbându-mă pe iarbă verde și admirând lacul, care părea la fel de mare ca un ocean. Dar aveam doar această senzație până când am observat niște zgârie-nori undeva departe, dominați de o turn înaltă și ascuțită. Era orașul Toronto din Canada, de cealaltă parte a celui mai mic dintre marile lacuri.

Un reper istoric

Am descoperit atât de multe detalii interesante despre această frumoasă fortăreață, încât le-am rezumat aici:

  • Este cel mai vechi sit militar continuu ocupat din America de Nord.
  • Este un sit istoric și muzeu public din 1934.
  • A aparținut trei națiuni: francezii au fost primii care s-au stabilit aici în secolul al XVII-lea. În 1726, au construit fortificația, iar în 1759, britanicii au cucerit-o. În 1796, britanicii au fost forțați să o returneze Statelor Unite. Dar aceasta nu a fost sfârșitul poveștii. În 1813, britanicii au recucerit fortăreața și au cedat-o SUA pentru a doua oară, în 1815. De atunci, Old Fort Niagara este un post pașnic.
  • Lucrări extinse de conservare au fost realizate aici între 1926 și 1934.
  • Diverse evenimente sunt organizate aici, cu soldați, rebeli și războinici – în scopuri educaționale.

Vă las cu o selecție de fotografii aici.

Articol scris pentru Educated by Travelling

Corina Matei

„Cu toții călătorim într-un fel sau altul. La 100 de kilometri de casă sau la peste 10.000. Mai des sau mai rar. Cu siguranță, mereu diferit. De ce călătorim? De dragul de frumos și din curiozitatea de nou. Să simțim, să fugim, să trăim emoții. Să creștem și să ne bucurăm din adâncul sufletului de tot ce are lumea de oferit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *