Cascada Niagara trăită intens

Cascada Niagara

Nici nu răsărise bine soarele, că eram în autocar, în turul „cunoașterii în adâncime” a zonei Niagara.

Încă din depărtare se vedea un fum de apă ce se ridica sute de metri spre cer de deasupra cascadei. Abia așteptam să ajung!

Am mers pe drumul de pe malul râului. Înainte de cascadă, am văzut insulele de pe râul Niagara: Green Island, Goat Island și Three Sisters Islands. Apoi am oprit zece minute la un punct de belvedere, la Gorge Discovery Center. Priveliștea era încântătoare datorită contrastului între apa albastră și limpede și frunzele verzi-roșii-ruginii ale pădurii de pe râu.

Fortăreața Veche

Am continuat drumul până la vărsarea râului Niagara în lacul Ontario. Exact acolo există o fortăreață simplă, veche și încântătoare prin poziționarea sa: Old Fort Niagara. Datează din vremurile în care marile imperii se luptau pentru controlul Americii de Nord. Clădirile au fost ridicate în secolul al XVIII-lea, iar acum sunt folosite ca spațiu expozițional. Am petrecut mare parte din timp în curtea interioară, plimbându-mă pe iarba verde și admirând lacul, care părea mare cât un ocean. Până ce am întrezărit undeva departe niște zgârie-nori, dominați de un turn ascuțit și mai înalt. Era orașul Toronto din Canada, aflat pe cealaltă margine a celui mai mic dintre Marile Lacuri.

Old Fort Niagara

The Maid of the Mist

Ne-am urcat înapoi în autocar să mergem la cascadă. Eram atât de entuziasmată, că îmi venea să întreb din minut în minut dacă are we there yet. Fiind în întârziere cu câteva minute, am alergat repede spre barcă, The Maid of the Mist, ca să nu pierdem programarea. În goană, m-am îmbrăcat cu o pelerină albastră, imensă, complet incomodă și total inutilă până la final. Cum venea o rafală de vânt, pelerina se sucea și îmi venea peste față. Gluga aluneca și nu știam cum să mototolesc foaia aia de plastic pe lângă mine ca să pot face și poze și să nici nu-mi ud aparatul. Vă dați seama că problemele astea le-am avut doar până în clipa în care m-am suit în barcă, nu?

Când am pornit, zeci de pescăruși ne-au urmat, în timp ce ne îndreptam cu viteză mare către cascadă. Fiecare rafală de vânt aducea stropi mari peste noi și nu mai conta că mai devreme ne era frig. Cum pelerina nu stătea pe mine, în câteva minute arătam ca după o ploaie torențială, dar eu stăteam în continuare pe puntea vasului, ținându-mă bine de balustradă (valurile create de cascadă erau destul de agitate). Mă blocasem uitându-mă la cea mai mare cădere de apă, parcă venea din cerul albastru, care se vedea, din când în când, prin ceața deasă. Am avut timp să admir această minune și nu-mi venea să cred că sunt acolo!

Barca ne-a dus înapoi pe mal, de unde plecasem. Când am coborât, razele soarelui inundaseră valea cascadei și…surpriză! Am văzut un curcubeu minunat! M-am oprit să casc ochii și abia atunci mi-am dat seama cât de frig îmi era. Renunțasem la pelerina-problemă și sincer nu am mai vrut să urc treptele ude și abrupte, aflate fix în bătaia vântului și a valului de stropi, de la căderea de apă de pe partea Statelor Unite. Am văzut niște poze și…mai bine se vedea de pe platformă, la punctul de observație.

The Maid of the Mist

O experiență…fleașcă

După toată nebunia asta, am fost să beau un ceai fierbinte. Un imens ceai fierbinte. Și să-mi pun camera foto și telefonul la uscat. Dar hei, funcționează și astăzi, apa de Niagara nu a afectat device-urile, așa că nici voi să nu vă faceți probleme când ajungeți! :))

Niagara întotdeauna a fost acel wow, acea minune a naturii care nu se poate compara cu nimic construit de om! Duceți-vă oricând aveți ocazia! Însă aveți grijă la oferte! Nu faceți ca mine, deoarece vă va costa dublu față de cât pare inițial (adică aproape 400 de dolari de persoană pentru două zile, ceea ce e cam multicel)! Vă sfătuiesc să sunați înainte să vedeți ce include pachetul turistic şi ce nu, să vă asigurați că ghidul știe limba engleză și că nu vă oprește să mâncați obligat-forțat la Burger King, unde the nuggets sunt ca din gelatină. Sau cel mai bine închiriați o mașină și mergeți pe cont propriu. Vă opriți unde vreți, stați cât aveți nevoie și mâncați unde vă place.

Experienta la Niagara

Mai multe fotografii de la Niagara, am urcat în albumul de Facebook.

Corina Matei

„Cu toții călătorim într-un fel sau altul. La 100 de kilometri de casă sau la peste 10.000. Mai des sau mai rar. Cu siguranță, mereu diferit. De ce călătorim? De dragul de frumos și din curiozitatea de nou. Să simțim, să fugim, să trăim emoții. Să creștem și să ne bucurăm din adâncul sufletului de tot ce are lumea de oferit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *