Turist și proprietar la Marea Neagră #BLAXY

0
Turist și proprietar la Marea Neagră #BLAXY

Nu numai că am aflat un lucru nou, dar am și fost să văd cu ochii mei. Blaxy Premium Resort 5* este primul complex din România care oferă proprietate periodică, iar din acest an, și camere în regim hotelier!

Facem invers…hai să-ți explic puțin cum stau lucrurile, apoi îți descriu complexul…

Conceptul de proprietate periodică

Noul Cod Civil românesc s-a aliniat celor europene, unde proprietatea periodică este la modă de câțiva ani. În ce constă? Păi, poți cumpăra un Condo (studio) la Blaxy (de 32 sau de 64 mp) timp de o săptămână sau mai multe din an, pentru toată viața, la un preț de mașină ieftină. Drepturile asupra proprietății sunt transmisibile moștenitorilor legali sau testamentari, ca în cazul oricărei proprietăți. Pentru orice Condo cumpărat la Blaxy se face contract de vânzare-cumpărare la notariat.

Oricine vrea un astfel de apartament la Blaxy își alege o perioadă din an în care va putea veni să-și petreacă vacanța. Dacă nu vrea, poate închiria simplu altor persoane proprietatea în acea perioadă.

Cât te costă să ai un apartament o săptămână pe an

În ceea ce privește costurile de achiziție, avem un exemplu direct de la complex: „dacă se dorește achiziționarea unui Condo (32 mp) în oricare dintre cele 3 tronsoane construite până acum în săptămâna 32 (început de august), care este în plin sezon estival, prețul de vânzare-cumpărare va fi de 9.000 euro pentru apartamentele cu vedere la mare și de 7.000 euro pentru cele cu vedere la lac. Dacă se optează, în schimb, pentru săptămâna 36, care este în afara sezonului de vârf, prețul va fi de 7.500 euro pentru Condo-urile cu vedere la mare și de 5.500 euro pentru cele cu vedere pe partea cu lacul. Există și posibilitatea achiziționării unui Condo în tronsoanele care urmează să fie ridicate anul acesta, iar prețurile acestora variază între 4.750 euro și 7.750 euro, în funcție de săptămâna aleasă.”

Beneficiile proprietății periodice

Apartamentul se comportă ca orice altă proprietate privată: o vinzi, o lași moștenire, o închiriezi sau o introduci în circuitul hotelier – tot prin Blaxy. Apoi, dacă ai un condo aici, sejurul tău poate fi gratuit. Nu uita nici că scapi de costurile de mentenanță, ai deja apartamentul asigurat și nu vei plăti tu impozitul. Iar taxa de întreținere pe perioada șederii este de maximum 100 de euro/săptămână. În rest, nu te mai interesează nimic.

Membru Interval International

Orice membru Blaxy, în calitate de proprietar, poate deveni membru al al organizației de time sharing sau proprietate periodică Interval International, ceea ce îi permite să facă schimb de vacanțe cu cei peste 2.000.000 de membri activi din peste 80 de țări. Adică, dacă într-un an nu vrei să te duci la Blaxy, numărul de puncte pe care le ai, le poți da pe altă vacanță în Singapore, Turcia, Elveția, Hawaii, Marea Britanie, Tenerife, Brazilia, SUA, Grecia sau Spania, în aceeași perioadă sau în perioade diferite față de cea achiziționată la Blaxy în România. De exemplu, pentru o săptămână de vacanță de vară la Blaxy poți să primești o săptămână de vacanță primăvara în Tenerife sau iarna în Brazilia.

Acum, și complex turistic

Dacă până acum Blaxy Premium Resort a fost destinat doar celor care și-au dorit să devină proprietari (aproximativ 3000 de persoane până în prezent, dintre care și străine), din acest an complexul inaugurează și servicii hoteliere, care vor funcționa în paralel cu proprietatea periodică. Blaxy va pune la dispoziția turiștilor în jur de 250-300 de camere, în funcție de perioadă.

Despre Blaxy Premium Resort

Complexul este imens, cel mai mare din țară, de fapt – are 72.000 mp și include patru piscine exterioare, restaurante, baruri, zonă dedicată copiilor, teatru de vară de tip amfiteatru unde se desfășoară zilnic diverse activități. Să nu uităm nici de plaja privată de 10.000 mp, nici de lacul ideal pentru diferite sporturi acvatice și nici de pădurea care va fi amenajată în curând pentru activități de relaxare! Mai punem și spălătoria, asistența medicală permanentă, salvamarii, WIFI-ul din hotel și de pe plajă, supermarketurile și saloanele de frizerie și nu mai ai de ce să ieși din complex cu toate aceste servicii.

Investiția în complex este de 100 de milioane de euro, iar terenul se află între 23 August și Olimp, departe de drumul principal, la 250 de metri de plajă, așa că liniștea e la ea acasă.

Dezvoltare continuă

Blaxy a construit până acum trei dintre cele șapte tronsoane programate. Vor continua cu o bază de tratament și spa, deoarece complexul stă pe un cazan de ape termale. Deasupra bazei se va ridica și hotelul de 5* care va avea 400 de camere.

În plan mai sunt o sală de conferințe de 1000 de locuri, restaurante, terenuri sportive, magazine.

Vrei un sejur aici?

Costul unui sejur de o săptămână în cadrul Blaxy Premium Resort Hotel S.A. variază de la 2500 de lei (în extrasezon) la 4000 de lei (în august) într-o cameră tip Condo pentru doi adulți și 2 copii, include micul dejun și accesul la toate facilitățile resortului. La solicitare se pot acorda servicii de pensiune completă la prețul de 90 lei/zi/persoană. În rest, toate serviciile sunt gratuite: șezlonguri, umbrele, acces la piscină, participarea la diverse activități și spectacole.

Plusuri pe care le-am observat în câteva ore petrecute la Blaxy:

  • * au piscină pentru și pentru cei care nu știu să înoate… așa, ca mine.
  • * plaja privată e mare,iar intrarea în apă pare lină
  • * peisaj frumos de la etajul 3 în sus
  • * mâncarea la restaurant este bună, iar prăjiturile excelente! Mai ales eclerul cu ciocolată!
  • * camerele sunt simple, luminoase, cozy, moderne și curate

Și câteva minusuri:

  • * nițel șantier, evident, iar planul e să termine tot în trei ani.
  • * ca să ajungi la plajă trebuie să treci calea ferată – Blaxy, deși are paznic non-stop acolo pentru siguranța copiilor, are în plan să construiască un pasaj subteran pe sub calea ferată.
  • * Accesul mi s-a părut este oarecum dificil, lipsește un giratoriu din strada principală (pentru că, venind din Eforie, este foarte greu să întorci – e linie continuă), dar măcar drumeagul din principală până la Blaxy (3 km) este asfaltat.

 

Eu una o să revin, deoarece sunt tare curioasă să testez calitatea serviciilor oferite. Ok, vreau să testez și piscina, și plaja și să mai mănânc ceva bun acolo! 🙂

Turist și proprietar la Marea Neagră #BLAXY

Posted by Cory's Blog on 27 Decembrie 2016

 

Pentru mai multe detalii, poți vizita direct site-ul complexului.

Foto: PR, iar cele cu ploaie sunt ale mele.

Comments

comments

LEAVE A REPLY