Toura, aplicația care vrea să schimbe turismul

3
Toura, aplicația care vrea să schimbe turismul

În urmă cu un an, am primit invitația de la prietena mea, Alina, să fiu contibutor într-un proiect la care se lucra de zor, pe nume Toura. Ideea mi s-a părut inedită și m-am implicat din două motive: mă ajuta să-mi monitorizez traseele pe care le fac și îi puteam ajuta și pe ceilalți cu o sumedenie de informații despre turul meu.

Erați curioși pe unde m-am plimbat în Zanzibar? Ta-daaam!

Alina Ovesea este cofondatoarea proiectului și cea care a venit cu ideea briliantă de a îmbina toate aceste coordonate ale turismului într-o singură aplicație. După ce a trecut prin diverse stadii și după ce a durat mai mult decât era preconizat, proiectul a fost lansat, iar aplicația este acum disponibilă tuturor în Google Play.

Pasiune pentru călătorie transformată într-o aplicație globală

„Esența proiectului sunt aplicațiile mobile de Android și – în viitor – iPhone cu ajutorul cărora poți înregistra traseul pe care îl parcurgi. Pe respectivul traseu se pot adăuga puncte de tip obiectiv sau atenționări care să îi ajute pe utilizatori în parcurgerea turului. Iar fiecare punct poate fi detaliat și documentat cu ajutorul informațiilor de tip text, foto, video și audio.

Un tur poate fi creat doar pe teren pentru a asigura autenticitatea lui și pentru a culege informații de genul: distanță reală, durată, elevație etc. În plus, traseul trebuie să fie personal, creatorul lui poate să exprime și să transmită emoția așa cum o trăiește. Ne dorim să creăm un un turism personal, subiectiv, interesant și sigur,” spune Alina Ovesea.

Toura în aplicație

Soluție pentru toate

Poate te gândești că nu ai timp să scrii descrieri și să urci poze în timp ce te plimbi. Nu este nicio problemă! Tu ai grijă doar să apeși pe + acolo unde îți dorești un obiectiv. Apoi, turul poate fi editat simplu și din web.

Toura în web

Cum e un turism personal?

La fiecare obiectiv în parte ai câteva secțiuni pe care le poți completa: descriere, sentimente trăite (secțiunea feelings), istorie, costuri, recomandări, program și atenționări. Apoi nu uita să pui partea de media, ca cei ce-ți vor călca pe urme să fie convinși că nu trebuie să rateze acel loc!

Ce tur creezi în Toura?

Ce tip de traseu vrei tu! Chit că e o plimbare printr-un oraș de câteva ore, un traseu montan de o zi, un circuit într-o țară sau chiar înconjurul lumii! Nu ai limite, este ca un jurnal personal ce-l împărtășești celorlalți!

Un viitor business

Echipa din spatele Toura are planuri și pentru monetizare, iar creatorii de content vor câștiga și ei bani în funcție de interesul pe care utilizatorii îl manifestă pentru tururile lor.

Despre echipă și proiect

Aplicația este creată de 2 antreprenori români fără nicio investiție externă. Echipa este formată din Alexandru Paraschiv – programator și arhitect IT și Alina Ovesea – manager de proiect și specialist marketing. Idea aplicației le aparține, iar pe partea de dezvoltare a aplicației de Android au colaborat cu 2 programatori: Bogdan Zurac și Mădălin Bălănescu.

Toate cheltuielile legate de acest proiect au fost susținute din fonduri proprii. Acest proiect s-a născut din entuziasmul, energiile, nevoile, cunoștințele și resursele lor.

“Noi credem că viitorul turismului este mobil și personal, și asta încercăm să facem prin acest proiect. Telefonul mobil este singurul obiect de care ai nevoie să creezi un tur sau să îl parcurgi. Nu mai răsfoim cărți, nu mai salvăm pagini web și nici nu mai e nevoie să accesam conținutul online. Tot ce are nevoie un călător pentru călătoria lui va fi în aplicația Toura: traseu, orientare în teren, obiective, informații despre siguranță, detalii despre transport, chiar și cazările și toate serviciile adiacente unei călătorii cum ar fi depozitarea bagajului sau parole la WiFi. Și, în plus, există certitudinea că traseul e real pentru că cineva a fost pe acolo înaintea ta pentru a-l înregistra. Obiectivul nostru este să facem turismul accesibil pentru toată lumea și să îi susținem pe cei care vor să devină călători cu normă întreagă prin generarea unui venit din tururile anterioare pentru a putea susține alte experiențe,” spune Alina.

Unde e aplicația?

Download din Google Play.

Intră pe web.

Informații suplimentare pe pagina de Facebook în română sau pe pagina de Facebook în engleză.

Până una-alta, eu vă prezint, printre altele, Zanzibar, Israel beyond cliches, Bergamo – Como – Lugano și Morocco tour.

  1. Mi-ai dat o super idee. Am făcut o mulțime de tururi pe care nu le-am consemnat.
    Am descărcat aplicația, dar se pare că trebuie să îl încarci în timp real.

    • Da, așa funcționează. Te înregistrează în teren pentru veridicitatea traseului. Obiectivele și explicațiile le poți adăuga sau edita apoi din web, mai simplu.

LEAVE A REPLY