Nu înţeleg…de ce să fii şmecher în trafic?

6

De ceva timp mă deranjază şi pe mine ceva…iar întamplarea de astăzi a pus capac…E vorba despre ceva care îi deranjază pe majoritatea şoferilor civilizaţi…de ce trebuie să te dai şmecher punându-le altora viaţa în pericol?

Şi da, asta mi se pare culmea nesimţirii. Mă refer la cei care nu au răbdare să stea la un amărât de semafor. Am norocul să întâlnesc cel puţin de două-trei ori pe săptămână câte un specimen de genul…

Acum două săptămâni, în timp ce stăteam la semafor, cel din faţa mea (şmecherul) a plecat încet, cu grijă (corect, haha!), să traverseze intersecţia, deşi era încă roşu. Când s-a făcut verde, l-am prins din urmă la cel mult 200m de intersecţie…Cât timp a câştigat?

Săptămâna trecută, când mă întorceam acasă, liber. La Moghioroşi stăteam la stop să fac stânga (dinspre Dr Taberei 34 spre Tricodava). Doar pentru direcţia înainte se făcuse verde. A trecut maşina aflată la semafor, apoi părea că nu mai vine nimic…ocazia perfectă pentru un Audi negru ce venea din buclă şi intenţiona să facă stânga spre Plaza. Bun…Exact în clipa aia a venit în viteză o maşină din spatele meu, pe verdele ei…Scâââârţţţţ!!! în ultimul moment, să treacă vedeta pe roşu! Cât timp a economisit şmecherul? Că imediat s-a făcut verde la stânga…Ba mai mult, a pierdut, că, bineînţeles, amândoi s-au oprit să se înjure 🙂

La fel…veneam de pe Vasile Milea şi voiam să fac dreapta spre Orizont…Verdele meu…A trebui să opresc eu ca să nu intre şmecherul care venea pe roşu din stânga, în maşina mea. Din nou…cât naiba a câştigat?

Astăzi, veneam cu tata de la examen (da, ştiu, e sâmbătă!). În intersecţie la Râul Doamnei trecea, fără niciun fel de problemă, pe roşu, un şmecher pe scuter, care livra pizza, iar cei intraţi pe verde se vedeau nevoiţi să-l ocolească. De ce trebuie să ofere posibilitatea să bage în puşcărie pe cineva ca să treacă el pe roşu, ca să fie şmecher? Ca să ce? Să ajungă cu 6,5 secunde mai repede?

Există deja prea mulţi inconştienţi care nu se gândesc nici măcar la siguranţa lor, dar să se mai gândească şi la a celorlalţi…şi, din păcate, poliţia nu funcţionează cum ar trebui, mai ales în weekend. Ruşine!

Mai bine să întârzii un minut decât să-ţi pierzi viaţa într-o secundă!

Sau, conform Noului Cod Rutier, cum am citit mai demult pe un site de bancuri (?): pe roşu au voie să treacă Salvarea, Pompierii, Poliţia, coloanele oficiale şi şmecheraşii de Bucureşti!

Comments

comments

  1. greseala e a celor care ii ocolesc 🙂 ia sa se striveasca sub roata 2-3 capete de smecherasi sa vezi apoi cum vor sta [ceilalti] si se vor gandi de 4 ori inainte sa incalce legea 🙂

    • Păi da…dar ce vina are unul căruia îi sare un şmecheraş în faţă. Poare şmecheraşul să îl bage la zdup? Bineînţeles, că doar suntem în România, iar daca are ceva bani sau pile, nici nu se mai pune problema. Cum dovedesti că şmecheraşul a trecut pe roşu? Şi chair daca ai dovedi, de ce trebuie să plăteşti un preţ atât de mare încât să ai o moarte/un om nenorocit pe viaţă pe conştiinţă?

    • Păi poţi face asta şi cu Megane-ul, că oricum trebuie să-i schimbi parbrizul, numărul din faţă arată groaznic, bara trebuie schimbată…Deci e ok :))

LEAVE A REPLY