Sărim cu parașuta?

0
Sărim cu parașuta?

Bineînțeles că da, e doar o întrebare retorică! Mai știți că vă povesteam mai acum câțiva ani că există niște lucruri pe care – din punctul meu de vedere –  trebuie să le faci măcar o dată în viață? Saltul cu parașuta e clar unul dintre ele.

Un pas mic pentru omenire…

Ei, de ani de zile vreau să ajung la Clinceni, mai ales că e la o aruncătură de băț de bârlogul meu de la capătul lumii (asta față de București în diminețile aglomerate). Am fost acum câteva luni la Girls can Fly și am stat de vorbă cu ele, mi-au povestit despre salturi, emoții, priveliști și performanțe. Atunci am rămas și mai bine cu gândul lipit de acel avionaș roz care te urcă la cer!

Gând la gând, zilele trecute m-a întrebat Ana dacă am curaj să sar. Evident că da, la mine, în mod ciudat, nu se pune problema de frică. Oi fi defectă. Ci doar de voință și priorități de toate felurile.. So, let’s do it!

Am ajuns azi de dimineață la TNT Brothers, locul în care întotdeauna vei găsi o atmosferă liniștită și oameni veseli. Am băut cafeluța, am semnat declarația pe propria răspundere, apoi am așteptat cuminte să aflu cine îmi va fi instructor în acele minute unice.

…un pas salt imens pentru mine

L-am cunoscut pe domnul Ramiro Nicolau, unul dintre cei mai experimentați parașutiști din România. Are 39 de ani de experiență în domeniu și peste 10.000 de salturi la activ! Wow, nu?

Am stat de vorbă, mi-a explicat ce se întâmplă în aer, cum trebuie să stau și ce trebuie să fac… și ce nu am voie să fac 🙂 Dar am avut un buzunăraș mic la combinezon și am ascuns telefonul acolo 🙂

La semnal, ne-am urcat în avion. Un pic înghesuiți, opt oameni în spate, așteptam să sărim! În maximum 15 minute, avionul a atins altitudinea de 4.000 de metri. Nu știam nici eu ce înseamă asta, dar acum pot să vă zic: acolo unde sunt norișorii nici și pufoși și de unde vezi casele ca niște gămălii de ac, iar terenul se împarte în dreptunghiuri colorate în nuanțe de galben, verde și maroniu.

Zâmbește la cameră!

Pe marginea avionului, eram atașată de instructor în cele patru puncte fixe ale hamului, gata de salt. Partea ciudată e că nu știi exact momentul în care vei sări, acesta e decis de instructor. A sărit! Senzația? Nu se compară cu un salt în gol! Asta durează doar 2-3 secunde, după care te bucuri de ce e în jurul tău, de senzația de libertate pe care nimic altceva nu ți-o poate oferi. A venit în fața mea și cameramanul. Eram fericită! Zâmbeam în timp ce simțeam aerul puternic în obraji în coborârea noastră cu 200km/h de aproximativ un minut. Minunat!

Hai să pilotăm parașuta!

Când instructorul a deschis parașuta (la 1500 m altitudine), am avut senzația că ceva m-a tras în sus…ei bine, doar m-a oprit nițel 🙂 atunci, cu acordul domnului Ramiro, care a văzut că nu-mi e frică și mă controlez foarte bine, am scos telefonul din buzunar: selfieeee!

În câteva secunde l-am pus la loc. Mă întreabă: „Ți-e frică?”

Eu: „Nooo way! Îmi plaaaaaaceeeee!”

El: „Ține de astea!”

Și numai văd că îmi pune în mâini mânerele de comandă ale parașutei, din sfoară. Le-am apucat puternic și am executat tot ce mi-a spus. „Ridică mâinile!” Și parcă am apăsat la maximum pedala de accelerație! „Trage de mânere!” Trag tare și, pentru câteva secunde, am avut senzația că am rămas agățați în aer. Pusesem o frână zdravănă și m-a trecut îndată o emoție ciudată!

Apoi am început să trag de mânere, ba de unul, ba de altul. Ne învârteam puternic, aveam senzația că eram în coborâre orizontală deja. Nu mai știam unde este pământul cu exactitate, amețisem. Dar senzația a fost de neprețuit!

Evident, instructorul avea și el mâinile pe sforile mânerelor, pentru orice eventualitate. Dar m-am descurcat foarte bine, mi-a spus asta! 🙂

După vreo 8 minute de distracție: „Gata, acum trebuie să aterizăm!” Am ridicat genunchii la piept așa cum mi s-a spus la instructaj și am aterizat în siguranță la sol.

„Ce taaare, mai vreaaaau!” A fost prima chestie pe care am spus-o după ce am aterizat!

Saltul cu parașuta, în fotografii

Mai multe detalii http://corinamatei.ro/articole/sarim-cu-parasuta/

Posted by Cory's Blog on 27 Decembrie 2016

Mulțumirile pentru această experiență merg către TNT Brothers, Ana Nilă și Alexandra Constantin de la Positive Communication. Și, bineînțeles, către domnul instructor Ramiro Nicolau și cameramanul nostru, Cătălin!

Despre ce înseamnă o carieră în parașutism puteți citi în Revista Femeia, numărul de septembrie (astăzi încă pe piață)

Iar pentru o porție zdravănă de adrenalină, programați-vă AICI

salt cu parasuta TNT Brothers

Comments

comments

LEAVE A REPLY