Rwanda, prima țară care introduce dronele în sistemul de urgență

0
Rwanda, prima țară care introduce dronele în sistemul de urgență

Rwanda a lansat primul serviciu național de livrări cu drone din lume în vederea salvării vieții celor care au nevoie urgentă de o transfuzie cu sânge.

Guvernul din Rwanda va utiliza dronele pentru a transporta sânge către 21 de centre de transfuzii situate în jumătatea de vest a țării. Prin intermediul acestui serviciu pot fi acoperite, la cerere, până la 150 de zboruri zilnice.

Problema

Rwanda este o țară africană în curs de dezvoltare, care are o infrastructură foarte proastă. În sezonul ploios, drumurile devin impracticabile, iar accesul către pacienți devine aproape imposibil. În plus, hemoragia post-natală este principala cauză a decesului în populația feminină din această țară.

Soluția

De aceea, programul a început cu livrarea pungilor de sânge, însă se va extinde. Parteneriatul internațional dintre UPS, Gavi – Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare – și Zipline (cei care au implementat serviciul) își propune să ajute la extinderea livrărilor de servicii medicale și vaccinuri care pot salva vieți.

Comanda de urgență pentru populația din vestul țării  se face prin intermediul unui SMS. Fiecare dronă Zip poate acoperi până la 150 km dus-întors – chiar și pe condiții de vânt și ploaie – și poate transporta 1,5 kg de sânge, suficient pentru a salva viața unei persoane. Comenzile sunt onorate în aproximativ 30 de minute.

Serviciul are 21 de centre și este implementat pentru jumătatea de vest a țării, urmând ca la începutul lui 2017 să se extindă în toată țara.

În parteneriat cu UPS și Gavi, Zipline intenționează să extindă, pe parcursul anului viitor, serviciul de livrări cu drone în mai multe țări din Africa și continentul american.

Cool, nu?

Eu una aștept ca acest serviciu să fie implementat și în România pentru zonele defavorizate de infrastructură și predispuse dezastrelor naturale.

Comments

comments

LEAVE A REPLY