România Neîmblânzită, un documentar de excepție

0
România Neîmblânzită, un documentar de excepție

Aseară am fost la premiera documentarului România Neîmblânzită, despre care citisem câteva rânduri. M-a atras că este despre natură, așa că m-am dus să văd despre ce e vorba mai departe. 

Documentarul m-a uimit. M-a ținut cu ochii lipiți de ecranul de cinema și m-a răsfățat cu imagini rare filmate în munți și Deltă, de o calitate excepțională. Am aflat multe lucruri despre speciile care se ascund în natura noastră. Și le-am văzut de aproape. Nu tot timpul ai ocazia să vezi cum un urs iese din bârlog, cum un fluture iese din cocon sau cum doi țapi se înfruntă pentru caprele negre.

Dacă eu am fost atât de încântată, îmi imaginez cum sunt copiii. Da, mergeți cu ei la cinema în acest weekend pentru cea mai interesantă lecție despre natura noastră, despre diversitate, despre grijă.

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ va dezvălui toate aceste povești incredibile.

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ este un proiect unic, de proporții uriașe, care dorește să dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețe nealterată, neprelucrată, magică, însă extrem de fragilă. Cel care narează acest spectacol veritabil al naturii este unul dintre cei mai apreciați actori pe care îi are România: Victor Rebengiuc.

Filmul se lansează vineri, 13 aprilie, și este primul documentar despre natura României. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence (cei care fac documentare și pentru BBC sau National Geographic), și narat de Victor Rebengiuc, filmul e o producție inedită, ce dezvăluie, în 90 de minute, frumusețea sălbatică a României. În conferința de presă am aflat că Auchan România a investit 1.5 milioane de dolari în producție și 2.5 milioane de euro – reprezentând costurile totale ape proiectului. Echipa de filmare britanică a călătorit cuautomobilul, avionul, barca, elicopterul, snowmobile-ul sau cu mașinuțe de golf și a avut suficientă răbdare să prindă pe cameră cele mai inedite momente ale naturii. Echipa a filmat peste 400 de ore în condiții nu foarte prietenoase, dar în cadre naturale de vis: Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Național Văcărești, Peștera Urșilor, Porțile de Fier și Munții Apuseni. Rezultatul este uimitor!

Imagini de la filmări:

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY