Rezumatul verii: românii care au plecat în vacanță au preferat mașina (studiu)

0
Rezumatul verii: românii care au plecat în vacanță au preferat mașina (studiu)

Românilor le plac vacanțele, iar cea de vară rămâne cel mai important concediu al anului: 75% dintre participanții la studiu au profitat de vacanța de vară, iar majoritatea lor (81%) au ales autoturismul drept partener la drum lung, arată un studiu realizat la solicitarea stațiilor Petrom.

75% dintre românii care au alimentat în stațiile Petrom au mers în vacanță, în sezonul cald, fie singuri, fie cu familia sau cu prietenii, arată un studiu național realizat la solicitarea stațiilor Petrom, în luna iunie a acestui an. La cercetare au participat 426 de respondenți, femei și bărbați cu vârste între 18 și 65 de ani, cu un istoric de cel puțin o alimentare cu carburanți în ultima lună.

Vacanțele de vară au fost urmate de ieșirile de weekend (la țară, la grătar etc.): 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puțin o vacanță de weekend. 25% dintre românii participanți la studiu au mers în vacanță și cu ocazia Paștelui, iar 18% au profitat și de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenționează să plece în concediu și cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionați au declarat că vor profita în acest sens și de zilele libere de Anul Nou.

Majoritatea românilor participanți la studiu (70%) și-au petrecut vacanța de vară în țară, iar și mai mulți (97%) au călătorit tot în țară cu ocazia vacanțelor de weekend. 94.5% au ales destinații locale și pentru vacanța de Paște, iar 91% dintre români și-au petrecut vacanța de 1 Mai tot în țară. Majoritatea românilor chestionați (86.6%) își vor petrece vacanța de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionați au ales destinații din țara noastră pentru vacanța de Anul Nou. Județele Constanța și Brașov sunt primele două destinații preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată și datele Institutului Național de Statistică, de la începutul anului până în 30 iunie 2018. 972.125 de români s-au cazat în destinații din județul Brașov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinații de pe raza județului Constanța. 

Călătoriile pe patru roți, preferatele românilor

Mașina a fost mijlocul de transport preferat de români pentru călătorii. 81% dintre participanții la studiu au declarat că au mers cu mașina în concediul de vară, în timp ce 24% au ales să călătorească cu avionul, iar 6% au ales să meargă cu trenul. În cazul românilor care au alimentat în stațiile Petrom, procentul este și mai mare: 83% dintre ei au condus până la destinație, în vacanța de vară.

Chiar și în cazul altor vacanțe decât cea de vară, românii au preferat să călătorească cu mașina – 81% dintre cei chestionați au condus autotursimul atunci când au mers în vacanță, alta decât cea de vară. În cazul ieșirilor de weekend, mașina a fost mijlocul de transport preferat de 98.5% dintre români. 93% dintre aceștia au călătorit cu mașina și cu ocazia vacanței de 1 Mai, iar 95.5% dintre aceștia au mers cu autoturismul și în vacanța de Paște. 9 din 10 români participanți la studiu au declarat că vor prefera mașina și pentru călătoriile planificate pentru vacanța de Crăciun, iar 7 din 10 vor călători astfel și în vacanța de Anul Nou.

Text: PR

Foro: Pixabay

Comments

comments

LEAVE A REPLY