În weekend are loc primul festival dedicat lampioanelor pe apă din București

0
În weekend are loc primul festival dedicat lampioanelor pe apă din București

În Thailanda există o tradiție veche de peste șapte sute de ani – în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripționate cu dorințe și mulțumiri, ce urmează să le ducă rugămințile spre ceruri. Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampioanele au rămas astfel simbolul noilor începuturi.

Pentru a trimite visurile mai departe către univers și pentru a celebra speranța și bucuria de a trăi, a apărut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, care va avea loc pe 14 și 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București.

Îmbinând inspirația tradițională, de poveste, cu un concept nou de eveniment, WishFest aduce la un loc o experiență unică pentru toate vârstele: lansare de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare și pește, gătite cu dichis de chefi renumiți, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporașul și ateliere pentru cei mari și mici.

Activități pentru toată familia

Participanții se pot bucura de sesiunile de live cooking, plimbările cu vaporașul, târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine și accesorii de designer), zonele de activități unde se vor regăsi tatuajele cu henna și codițele colorate, iar baloanele uriașe vor face deliciul celor mici.

Pe toată durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meșteri din România în cadrul atelierelor de creație (pictură, scriere creativă, handmade) iar la lăsarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care să trimită visurile și dorințele către cerul de toamnă.

Muzica live va fi asigurată de Vinyl, Rum, Tapas and Wine, Dimitri’s Bats, Grimus, Pinholes, FiRMA.

 

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului.

Detalii despre program și activități: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apă .

Text și foto: PR

Comments

comments

LEAVE A REPLY