Ce destinații au ales românii în vacanța de vară

1
Ce destinații au ales românii în vacanța de vară

Chiar eram curioasă să aflu cum se mai mișcă lucrurile în turism din punct de vedere al preferințelor românilor. Datele arată bine, ceea ce nu poate decât să mă bucure pentru că românii investesc din ce în ce mai mult în călătorii.

Peste 60% dintre românii din mediul urban, 18-60 ani, au plecat în vacanță în această vară. Dintre aceștia, 68% și-au petrecut vacanța în țară, 20% în afara țării, în timp ce 12% dintre ei au fost norocoșii care și-au luat concediu de două ori, petrecându-l atât în țară cât și în străinătate”, artă studiul realizat de EXACT Cercetare și Consultanță.

Venitul contează

Din statistici, se pare că trei sferturi dintre cei care au investit în concedii sunt persoanele care au un venit pe gospodărie de cel puțin 3000 lei (mai mult de jumătate din aceștia având chiar peste 4200 lei). 

Mare sau munte?

“Deși vara marea este alegerea cea mai potrivita pentru vacanțe (64% menționând că au ales litoralul pentru vacanță), și muntele a fost o opțiune destul de des aleasă de către românii care și-au petrecut vacanța în țară: 55% menționând că au fost la munte”, a afirmat Andreea Zanfir, Project Manager, Exact Cercetare și Consultanță. 

O să scriu un material în care să vă conving să alegeți multele. Unul dintre motive este ăsta. 😀

Destinația preferată din străinătate

Țara care a primit cei mai mulți români în această vară a fost Grecia, care conduce detașat în topul preferințelor, cu 33%. Apoi urmează Bulgaria (19%), Italia (14%), Spania (8%), Franța (6.3%) și Turcia (6.2%).

Sincer, nu mă miră. Grecia este preferată de foarte mult timp, prețurile au crescut destul de puțin, în timp ce Bulgaria și Turcia au rămas la fel de ieftine. Iar Italia compensează cu transport la prețuri minime. Inclusiv eu am fost cu 10 euro în Milano. Îmi pare rău că Spania are atât de puține puncte, în orice colțișor este ceva de vizitat. Îmi pare și mai rău că Portugalia nu este pe listă.

Scopul: vizitarea orașelor

Cei care au optat pentru o vacanță în afara țării, au declarat că scopul principal a fost vizitarea unor orașe din Europa. Printre țările alese de ei se numără: Ungaria, Austria, Germania, Marea Britanie, Cehia, dar și țările nordice.

Comments

comments

  1. 😀 Chiar mâ găndeam pe ce loc este Grecia, deoarece de curând am aflat câți români au mers în Bulgaria, aproape un milion și jumătate în 2015. Așteptâm și la nivel de an, dar uite, că și la noi Grecia este pe primul loc și Bulgaria pe 2. Și la noi însemnând că la fel arată topul și pentru vecinii bulgari: Grecia pe 1 și noi pe locul 2 🙂

LEAVE A REPLY