Parcul Văcărești, în expoziție foto

0
Parcul Văcărești, în expoziție foto

Sub titlul “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!”, Sun Plaza și Asociația “Parcul Natural Văcărești”, organizează în perioada 18-28 august o expoziție de fotografii inedită.

Văcărești, o arie protejată

Vino și tu să cunoști în profunzime Delta din centrul Capitalei. Aceasta a fost declarată parc natural. A dobândit statutul de arie naturală protejată în mai, 2016, printr-un act normativ al Guvernului.

Expoziția cuprinde fotografii realizate de Helmut Ignat și publicate în revista National Geographic. “Într-un an de zile, cât am urmărit păsările și animalele din parcul Văcărești, am surprins câteva exemplare superbe. Ceea ce m-a fascinat, de fapt, a fost specificul acestui parc: în spatele blocurilor, ferit de agitația capitalei, se află un spațiu natural de o asemenea frumusețe! S-a format aici un adevărat ecosistem în care și-au găsit locul chiar și specii rare de păsări, protejate în Europa. Tocmai de aceea, cred că Parcul Natural Văcărești merită toate eforturile noastre.” a spus Helmut Ignat de la Asociația “Parcul Natural Văcărești”, potrivit comunicatului de presă.

Expoziție caritabilă

Scopul acestei expoziții foto este de a strânge fondurile necesare protejării faunei descoperite în Parcul Național Văcărești, precum și reamenajării zonei. Organizatorii dezvăluie că în plan se află construirea unor piste speciale pentru plimbări, alergat și ciclism, precum și realizarea unor observatoare de păsări, astfel încât cei care își doresc să cunoască mai multe despre ecosistemul descoperit aici să o facă în condiții optime.

Pentru cei care își doresc să facă donații, organizatorii au amplasat două urne în zona expoziției (parterul Sun Plaza) și patru urne în Hypermarketul Cora din Sun Plaza. Tot pentru donații este disponibil și contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociația Parcul Natural Văcărești (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, Sucursala Știrbey Vodă, București.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY