Lovită de o mie de probleme

0
Lovită de o mie de probleme

Ei bine, aceste probleme m-au lovit după ce o maşină ce ieşa de pe o stradă laterală a intrat, fără să se asigure şi fără să dea prioritate, în mine….

Mai exact de atât? Păi, în data de 28 octombrie în jurul orei 18:45 (să fie ca la politie), eram pe Bd Iuliu Maniu, veneam dinspre Lujerului spre Cotroceni, pe banda a treia…şi mă apropiam de semafor, care era roşu. Pe banda a doua staţionau maşinile deja, însă banda mea era liberă. Când am ajuns în dreptul scuarului (pe stanga) şi, în acelaşi timp, în dreptul ieşirii de la Policlinica Apaca (pe dreapta), POC!!!…cu viteză, fix în uşa din spate. Până aici n-ar fi fost nicio problemă dacă maşina mea nu s-ar fi răsucit astfel încât să lovească o altă maşină (o Solentza) de pe banda a doua, din spatele căreia a ieşit domnul (cu o Skoda). El voia să taie cele trei benzi pentru a întoarce în scuar. Pe domnişoara cu Solentza am împins-o în maşina din faţa ei (un Fiat). Adică maşina mea a ieşit cea mai rău, mai praf şi mai zob din toată nebunia asta. Uşa din spate nu se mai închide, pragul e îndoit şi el, capota parcă e o foaie de hârtie mototolită, far bucăţele, bara din faţă aproape atârnă pe jos, s-a spart recipientul pentru lichidul de parbriz, câteva cabluri rupte (că nu-mi merge claxonul) şi multe alte piese, în special din partea dreaptă a maşinii, trebuie schimbate.

Bun…la poliţie…(da, uau!!! Maşina a pornit!) declaraţii, alcool-teste, discuţii etc. Am plecat pe la 9 şi jumătate de acolo. Băiatul cu Skoda, din Piteşti, student în Bucureşti, s-a ales cu o amendă de patru sute de lei şi cu permisul suspendat o lună. De aici încep problemele: şoferul vinovat are asigurare RCA la o firmă care e atât de aproape de faliment…adică nu o sa-mi dea banii nici într-un veac!…ok…am CASCO…ar trebui să mă descurc.

A doua zi de dimineaţă m-am dus pentru constatarea daunelor la reprezentanţa unde mi-am făcut CASCO. Am parcat maşina în faţa sediului şi m-am dus cu toate actele înăuntru. După ce constatatorul s-a uitat pe raportul de la poliţie privind daunele, m-a întrebat, cu un ton de „ar fi o problemă” : „Şi maşina n-aţi adus-o, nu?” Ei bine, a fost foarte mirat să afle că încă merge, având în vedere acea listă interminabilă.

După un calcul, valoarea reparaţiei se estimează aproape de 20.000 de lei…noi!!! În acest moment, am aflat de existenţa unei noi sintagme: dauna totală. Iar asta implică mult mai multe probleme decât mi-aş putea imagina eu în clipa asta. Măcar ştiu că sunt la limită, deci mai am o şansă. După aceea am dus-o la service, la Hyundai (noroc că e criza şi nu au băieţii treabă, că altfel mă programau peste mult, mult timp). Din nou, aceeaşi problemă cu semne de întebare: dauna totală???? Am lăsat-o acolo şi aflu abia miercuri cum stau treburile de fapt.

P.S. : Dacă găsiţi vreo plăcuţă de înmatriculare în faţa policlinicii, a mea e 🙂

P.S. 2:  Nu i-am făcut poze buburuzei mele, că nu vreau să plâng de fiecare dată când le văd!

Comments

comments

LEAVE A REPLY