Idei pentru un #CraciunCuNutella

0
Idei pentru un #CraciunCuNutella

De Crăciun – și de Revelion – întotdeauna trebuie să fac ceva dulce cu care să-mi impresionez familia. Ori că-s cornulețe glazurate, brioșe decorate cu atenție sau chec însiropat cu sos de ciocolată, am reușit să stabilesc o tradiție deja. Iar anul ăsta, eu, fana numărul 1 a ciocolatei…vai, ce am descoperit.

Atât vă spun: Nutella!

Anul acesta, Nutella a intrat în spiritul Crăciunului și nu doar că împarte ștampile pentru fursecuri în fiecare borcan de poțiune magică, dar a și scos o…broșură cu rețete. Da, m-am topit numai uitându-mă pe ea! Și, ca să leșinăm de plăcere, a organizat și un eveniment extrem de drăguț, unde a invitat jurnaliști și bloggeri care au gătit, în echipe, câte o rețetă. Toți am fost coordonați de maestra prăjiturilor, Simona Pope.

Multe dulciuri

Micul curs de gătit în care mai mult am mâncat Nutella decât m-am ocupat efectiv de acel tiramisu (:D) mi-a deschis apetitul pentru și mai multe prăjiturele. Care să iasă din bucătăria mea, evident! Uitați cât de bine arată:

N-ai rețete?

A avut Nutella grijă să nu te plictisești sărbătorile astea. Broșura o găsești ca insert în revistele Ioana și Femeia. Iar dacă broșura nu te mulțumește, găsești aici 43 de rețete!

 

Mai adaug și eu una!

Cornulețe cu Nutella

Am descoperit rețeta asta acum mult timp într-o revistă. Numai că am adaptat-o nițel și am făcut-o pe gustul meu.

Ingrediente:

 • 100g cacao neagră
 • 120 g zahăr tos
 • 300 g făină
 • 250 g unt moale
 • 2 plicuri zahăr vanilat
 • 2 ouă
 • esență de rom sau de portocale
 • Nutella

Preparare:

 1. Amesteci făina cu zahărul tos, zahărul vanilat, cacaua. Amesteci cu untul moale. Adaugi oul și frămânți cu mixerul (la viteză mică, folosind capetele speciale pentru cocă). Apoi pui aluatul în frigider, în folie alimentară. Îl lași la răcit 60 de minute.
 2. Setezi cuptorul la 200 de grade. Tapetezi tăvile cu hârtie de copt. Rulează aluatul și taie câte feliuțe egale, pe care le vei modela în formă de cornulețe. Așează-le pe tăvi, distanțate. Din aluat trebuie să-ți iasă 70-80 de cornulețe.
 3. Lași cornulețele la copt 12 minute. Le scoți tin tavă, pe hârtia de copt, și aștepți să se răcească complet.
 4. Le ornezi cu Nutella, dai capetele cornulețelor prin crema magică. Poftă bună!

PS: poți adăuga și nuci sau migdale măcinate în aluat, dacă îți plac.

Comments

comments

LEAVE A REPLY