Ia românească: eveniment caritabil pentru copiii refugiați, la Ankara

0
Ia românească: eveniment caritabil pentru copiii refugiați, la Ankara

Săptămâna trecută, în Ankara a avut loc un eveniment caritabil inedit ce a avut ca scop ajutarea copiilor refugiaților sirieni. În rolul principal a fost ia românească, celebrată în luna ce-i este dedicată.

Pe 7 iunie, Ambasada României în Republica Turcia, împreună cu organizația SHOM (Spouses of the Heads of Missions) și cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în Turcia, a organizat un eveniment caritabil de celebrare a iei românești în beneficiul copiilor refugiaților sirieni care locuiesc în zona metropolitană Ankara. Activitatea s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a României și a celebrării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Turcia.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate costume populare românești cu o vechime de peste 100 de ani aflate în patrimoniul Ambasadei României în Republica Turcia și o expoziție de fotografie de costume populare românești din diverse regiunii are țării.

De asemenea, au fost organizate un mini-bazar și o tombolă cu produse tradiționale românești și internaționale, fondurile strânse urmând să fie utilizate pentru cumpărarea de îmbrăcăminte pentru copiii refugiaților sirieni și donate centrului Al-Farah ASAM (Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants) din Ankara.

Celebrarea iei a inclus un stand de prezentare cu ii tradiționale autentice românești, realizate exclusiv manual, prezentate de către producătorul românesc Flori de IE.

La eveniment au participat aproximativ 90 de persoane, reprezentanți ai peste 50 de misiuni diplomatice acreditate în capitala Turciei, ai ministerului de externe turc, autorităților locale, precum și ai mediului politic, academic și de afaceri din Republica Turcia.

Text și foto: PR

Comments

comments

LEAVE A REPLY