Drumul Regilor – Transalpina, o istorie în cinema

0
Drumul Regilor – Transalpina, o istorie în cinema

Transalpina nu este doar un drum la înălțime. Este o întreagă istorie, care vine în cinema în septembrie, sub semnătura regizorului Dumitru Budrala.

Filmul are o durată de 40 de minute și arată partea fascinantă din istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa, Transalpina.

Un punct strategic

”Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în timp a drumului Transalpina. De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, șerpuind printre Alpii Transilvaniei, de unde și una dintre denumiri – Transalpina, drumul a reprezentat dintotdeauna un punct de întâlnire, între oamenii aflați de o parte și de alta a munților, între cer și pământ, între real și fantastic.

Vechiul drum al dacilor și al romanilor, al transhumanței, al miturilor și legendelor este astăzi drumul care leagă județele Alba și Sibiu de județele Gorj și Vâlcea. Filmul are ca punct de pornire fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile care întregesc peisajul luxuriant și mitologia locului. Apoi, folosind imagini de arhivă și interviuri cu localnici, spectatorul află de unde provine denumirea de Drumul Regelui, cum în anii ’30 drumul a fost pietruit și inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea, fiind considerat la acea vreme, o realizare tehnică extraordinară, cu rol economic, strategic și militar,” potrivit comunicatului de presă.

Astăzi s-a lansat și trailerul:

O producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu

Cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii

Comments

comments

LEAVE A REPLY