Două orașe din două țări în aceeași călătorie? Sigur!

0
Două orașe din două țări în aceeași călătorie? Sigur!

Chiar dacă vremea e mohorâtă, calendarul ține cu noi și deja a început numărătoarea inversă până la prima zi de primăvară. Gândul la soarele blând și la zilele libere (să nu uităm că putem face pod între Paște și 1 mai) parcă ne teleportează de pe scaunul biroului în visul unei vacanțe perfecte. Așa că momondo vine astăzi cu șase noi recomandări, să avem la ce ne gândi zilele astea ploioase, propunându-ne ceva inedit: Cum ar arăta o călătorie în care vizitezi două țări? Cum ar fi să mănânci dimineața patiserie franceză, iar seara să savurezi un pahar cu vin italian?

1. Bruxelles (Belgia) – Amsterdam (Olanda)

Bruxelles este o destinație care ar putea fi vizitată în fiecare an, iar ofertele la biletele de avion în extra-sezon sunt unul dintre principalele motive. Pune apoi la socoteală cele peste 1.600 de sortimente de bere, un distins accent franțuzesc și probabil cea mai delicioasă ciocolată din lume. Ai toate șansele să întâlnești oameni de naționalități diferite într-o singură zi. În Bruxelles, spiritul european, cultura cafenelelor, a sălilor de concert, a artei, a străzilor de poveste, a cosmopolitului conviețuiesc.

De aici poți să ajungi la Amsterdam cu un bilet de autobuz și două ore și 45 de minute de răbdare, timp în care, desigur, poți să arunci ochii pe geam. Odată ajuns în Amsterdam, ia la pas străzile impecabile, înțesate de artă și istorie, bucură-te de experiența unui coffee shop olandez și degustă cașcavalul național.

2. Copenhaga (Danemarca) – Malmo (Suedia)

Semnificația cuvântului „civilizație” poate fi înțeleasă pe deplin umblând pe străzile din Copenhaga. Acest colțișor de mapamond pare măturat, aspirat și parfumat în fiecare noapte, iar fiecare fir de iarbă este exact în locul unde ar trebui să fie. În societatea daneză lucrurile merg ca unse, iar oamenii pe care îi vei întâlni probabil te vor surprinde prin frumusețea lor. Deși este o destinație pentru care e nevoie de un buget mai mare, există acolo un soi de stil contemporan, elegant și plin de bun gust, pe care îl poți simți în plimbările tale prin oraș.

Copenhaga se află la o oră de cel mai fericit oraș din Suedia. Ia autobuzul sau trenul ce străbate podul Øresund dintre cele două orașe. Biletul de autobuz este mai ieftin, însă trenul te duce în același loc în puțin peste 20 de minute. În plus, gara centrală din Malmo, la fel ca cea din Copenhaga, este într-adevăr în centrul orașului. În Malmo te așteaptă spații în aer liber, de la plaje la păduri unde să pierzi noțiunea timpului. În plus, poți găsi zboruri ieftine din București aproape pe tot timpul anului spre Copenhaga și Malmo, cu atât mai mult dacă ai în vedere regula de aur: să rezervi biletul de avion în avans.

3. Viena (Austria) – Bratislava (Slovacia)

Dacă nu aștepți de la următoarea vacanță nimic mai puțin decât artă și cultură, are sens să vorbim despre Viena. Dă-le simțurilor exact ceea ce așteaptă de la tine vizitând Palatul Schönbrunn, construit în stil baroc, și Palatul Hofburg.

La o oră distanță de Viena se află Bratislava, una dintre acele destinații subestimate, dar care obișnuiește să surprindă. Capitala Slovaciei este printre acele locuri unde cu 5 euro se mănâncă bine, iar cu 1.5 euro găsești o bere de calitate. În plus, dacă ajungi aici în prima duminică a lunii, o să poți intra în galeriile și muzeele orașului fără să umbli nici cu gândul la portofel — în mod gratuit! La fel poți intra și în Castelul Bratislava, așezat în vârf de deal, privind asupra orașului și veghind curgerea nestingherită a Dunării.

4. Torino (Italia) – Nisa (Franța)

În vreme ce majoritatea călătorilor se îndreaptă în grabă către Veneția, Roma sau Florența, Torino, singurul oraș italian regal, rămâne locul în care poți respira aer local pur și unde turiștii nu se calcă pe pantofi. Aici poți testa preparate precum tajarin, tagliata di vitella și ravioli cu carne, pe care le poți completa cu cele mai bune vinuri locale. Torino e, de asemenea, capitala italiană a ciocolatei și destinație în care să nu pierzi din vedere o vizită la Palazzo Reale și la Domul de lângă Piazza Castello.

De aici poți continua călătoria luând autobuzul care te va conduce către Riviera Franceză, mai exact către Nisa. Acest colț mediteranean poartă urme lăsate de La Belle Epoque pe bulevarde enorme, case și clădiri impunătoare. În plus, poți vizita o a treia țară în această călătorie, la prețul unui bilet de autobuz de 1.50 euro: Monaco!

5. Torino (Italia) – Lyon (Franța)

După câteva zile de răsfăț petrecute între granițele unui oraș italian, Franța ar începe să se contureze în planul de călătorie tot mai bine.

Și, în caz că ai vizitat deja Nisa sau un cadru pitoresc încadrat de hectare de vie te atrage mai mult decât plajele însorite de pe Coasta de Azur, Lyon poate fi destinația care să se alăture, fără să dezamăgească, traseului tău de călătorie. În plus, Lyon se află la o distanță de patru-cinci ore de autobuz față de Torino.

6. Lyon (Franța) – Geneva (Elveția)

Există câteva motive pentru care Lyon atrage în general curiozitatea călătorilor. Probabil primul este datorat celebrelor bouchon-uri, restaurante lyon-eze de secol XVII, un soi de locașuri gastronomice. După o astfel de experiență culinară, continuă cu o plimbare în ritm propriu prin centrul vechi. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate colțuri de medievalitate europeană, iar străzile pietruite, buticurile, barurile și restaurantele cu vin de calitate te pot face să-ți dorești să pierzi avionul spre casă. Totodată, pe râul Sena se organizează, din aprilie până în octombrie, croaziere spectaculoase, cu iz de cultură și vacanță.

Totuși, Geneva se află la două ore distanță de Lyon. Dacă îți zboară gândul la Alpii elvețieni, apele reci și curate ce umplu Lacul Geneva, natura proaspătă din parcurile orașului, continuă-ți călătoria în Elveția. Aici poți descoperi, de asemenea, 400 de brânzeturi elvețiene și celebra ciocolată.

 

Eu zic să te gândești bine! Călătoria mea între Malmo și Copenhaga a ieșit bestial! Am aterizat în Malmo într-o dimineață, am stat acolo o noapte, iar a doua zi pe înserat am plecat spre Copenhaga, traversând celebrul pod. Din Copenhaga, am furat o zi și am făcut un day trip în Helsingor, la Castelul lui Shakespeare. 🙂

 

Text: momondo
Foto: pixabay

LEAVE A REPLY