Cum a fost la #Webstock10

0
Cum a fost la #Webstock10

Am plecat de la Webstock încărcată cu multă energie și bună-dispoziție. În principiu, din două motive: primul e că am aflat în timpul sesiunilor că ceea ce fac e bine, că merg în direcția bună și că mai am multe de învățat în domeniul meu – de aceea țin să le mulțumesc tuturor speakerilor pentru direcțiile pe care mi le-au dat. Al doilea motiv îl reprezintă oamenii cu care m-am întâlnit din online în offline și care mi-au spus personal cât apreciază proiectul meu și câte au descoperit anul acesta prin el. Again, thank you a lot, I do my best!

Inspiration Session I

Să o luăm cu începutul… ca în orice zi în care îmi iau o marjă de eroare din cauza traficului infernal, evident că e gol și ajung cu mult mai devreme. Abia între timp am aflat că nu se duceau copiii la școală. Dar a fost perfect, am avut timp de o cafeluță delicioasă de la McCafe și de cunoscut oameni noi. Sesiunea a debutat cu inventatorul „ochelarilor pentru nevăzători”, Cornel Amariei, care ne-a povestit despre copilăria sa și despre motivația personală de a-i ajuta pe ceilalți prin munca sa. Apoi, am râs copios cu Andreea Esca, mai ales când ne-a spus cum a devenit o „hărțuitoare” veritabilă când a fost vorba să obțină cu orice preț – inclusiv de a apărea neinvitată la o nuntă – un interviu cu Hagi prin Pițurcă. A urmat Mihaela Noroc, inițiatoarea Atlasului Frumuseții, care ne-a introdus cu multă lejeritate în lumea oamenilor necunoscuți: cum abordează femeile pe stradă și le convinge să se lase fotografiate, dar și riscurile pe care le implică asta în țările conservatoare. Vlad Voiculescu a încheiat partea I a primei sesiuni, cu o doză mare de motivație față de voluntariat, cu o lecție despre ceea ce înseamnă cu adevărat politica unui stat. Recunosc, atinge multe corzi prin pasiunea și luciditatea cu care abordează aceste teme. Chapeau, Vlad!

Inspiration Session II

Partea a doua a primei sesiuni a început cu Cabral care, printr-un raționament puternic, a reușit să ne convingă că singuri și dezbinați nu vom putea face nimic, oricât de bune ar fi intențiile noastre. Ba chiar a făcut un experiment cu publicul pe tema asta. Apoi dr. Vasi Rădulescu a continuat această idee, venind în fața noastră cu un caz de mobilizare ce a spart granițele online-ului, un caz care a ajuns nu doar să salveze un om, ci să ajute un azil de bătrâni din celălalt capăt al țării.
Prima sesiune s-a încheiat cu un mic concert marca Delia, care a cântat live piesa din campania Vodafone. Evident, apoi am vorbit despre scrolling, postări, vacanțe și, în final, despre deconectare. Yuhuuu, dar mai putem?

 

Marketing Session

După pauza de masă (în care Mc a avut o super activare – am comandat meniul pe InstaStories și a venit direct la Marriott <3) a fost foarte dificil de ales. Anul acesta, în partea a doua a Webstock, au fost trei scene cu conferințe în paralel și problema e că toate păreau interesante, cu speakeri unul și unul, astfel încât a fost cam frustrant de decis. Am ales pe principiul domeniului și m-am dus la Creativity Stage pentru Marketing Session, ca să aflu se se mai întâmplă prin domeniile în care nu activez. Poate tocmai de aceea nu mi s-au părut extrem de captivante prezentările reclamelor (celmaibineplatitjob.ro, Jacobs, Ursus Cooler și Big Mac de la McDonalds), deși trebuie să recunosc că Mc a avut o super campanie, inovativă – evident, dedicată Generațiilor Z și Millenials – folosind InstaStories. Asta mi-a trezit atenția și, din prezentare, am văzut și încotro se îndreaptă reclamele pentru acest public. Un fel de ții pasul și ești cool sau nu ții pasul și mori.

Storytelling Session

M-am întors pe meleaguri „natale” la câte ceva despre storytelling care, potrivit lui Alex Coteț „storytelling works since forever”. Deci am ales domeniul bun, chiar dacă e al naibii de mlaștinos 🙂 Am vorbit despre povești bune și seci, despre ce (nu) poți face în România față de alte țări și despre contexte. Radu F Constantinescu ne-a spus despre parcursul său și cât de important e să nu renunți, ori de câte ori ai da greș – prima oară când și-a lansat cartea, nu a fost luat în seamă. Peste ani, datorită blogului, a relansat-o și a avut mii de comenzi în primele două zile. Iar, ne-am întors la context.
Apoi, am cunoscut-o pe Andreea Georgescu, jurnalistă care a plecat în New York, unde e stand-up comedian. S-a întors în țară pentru a fi scenarist la „Triplu Sec”, o comedie a zilelor noastre ce e difuzată pe ProTv. „De unde vin ideile bune?”, concluzionăm că nu știm exact și întotdeauna trebuie să avem carnețelul la noi. Că nu ne așezăm la calculator și – pac! – vine inspirația. Iar până ajungem să ne așezăm, dacă nu notăm, vom uita cu siguranță!
Cu Marian Hurducaș am rămas în continuare la contexte, lucrurile care contează cu adevărat într-o poveste.

Cum s-a încheiat totul? Când lumea a ieșit din sesiuni, standul de McCafe a fost înlocuit cu cel de la Absolut și totul era pregătit pentru premiile Webstock și party. 🙂

Relaxare ca la bâlci între sesiuni

Într-un sens foarte bun, desigur. Nu știu cum s-au conectat activările atât de bine, că am avut momente în care m-am simțit ca un copil: am făcut poze în leagăn la hp, fetele de la cosânzene.ro m-au împletit minunat – să vă mai zic cât de bine a fost? -, mi-am făcut tatuaj semipermanent cu „Trăiește Frumos” la Vodafone, am mâncat macarons și vată de zahăr, m-am pozat într-un cub cu lumini la Samsung. Pauzele au fost adevărare sesiuni de relaxare și de bună-dispoziție și țin să felicit, pe această cale, organizatorii! Good job and see you next year! *inimioare*

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Thanks to @cosanzene.ro 😍

O postare distribuită de 𝓒𝓸𝓻𝓲𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓽𝓮𝓲 (@corymatei) pe

Comments

comments

LEAVE A REPLY