Cu ochii pe cer la Clinceni Air Show

0
Cu ochii pe cer la Clinceni Air Show

Spectacolul aviatic de la Clinceni din acest weekend a fost fascinant, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și bunici! Toată lumea stat cu ochii ațintiți spre avioanele care au uluit prin spectacolul de acrobații “Clinceni Children’s Day Air Show 2016”.

Puțin despre organizare…

Am ajuns pe la 9:20, iar acolo o echipă ghida mașinile în parcarea improvizată (foarte bine) pe câmp. Iarba fusese tăiată iar mașinile erau coordonate inteligent, creându-se culoare de acces.

Când am ajuns în fața pistei, deja sfârâiau grătarele cu mici, corturile erau deja instalate, iar sub ele – mese și bănci. Pe aproape toată lungimea pistei găseai vânzători de înghețată, vată de zahăr, popcorn, avioane gonflabile, zmee, jucării și câte și mai câte – bucuria copiilor. Și totul la suprapreț!

Aerodromul de la Clinceni se transformase într-un parc imens, în care lumea a venit cu păturile de picnic, cu umbrele de soare, cu scaune pliabile, ba chiar si cu corturi!

Un mare minus au fost coșurile de gunoi, care lipseau cu desăvârșire, mai putin din zona meselor (care era destul de departe față de marginile “parcului”. Si, evident, iarba a început să se imple de șervețele,bețe de vată de zahăr sau cutii de popcorn.

Air show cu program faimos

Spectacolul de pe cer a fost unul excepțional. Printre cei care au evolutat din partea Aeroclubului României s-au numărat: Solo Extra 330, Solo IAR 35, Solo Zlin 50, White Wings (#pieledegăină la 30 de grade), The Pelicans, Hawks of Romania (preferații mei), parașutiști și balon cu aer cald – care s-a ridicat doar vreo 20 de metri, fiind ancorat. Ca invitați speciali au participat Forțele Aeriene Române.

13319715_1427638600621289_8136102533832204402_n

 *sursa> Facebook eveniment

O mare de mașini

Acum să vă povestesc și partea mai puțin plăcută: parcarea de la aerodrom, deși foarte mare, s-a umplut imediat, iar apoi, poliția a restricționat accesul pentru a nu bloca strada. Noi am plecat înainte de terminarea spectacolului, mai exact pe la ora 13:00. Am iesit greu de acolo deși mulți agenți ai poliției dirijau circulația. Drumul de acces al Aerodromului era plin de mașini parcate pe ambele sensuri. Inclusiv pe străduțele care se desprindeau din acest drum erau mașini!

Când am reușit să ieșim de pe stradă în Șoseaua Alexandriei, am văzut că cei care veneau dinspre București voiau să facă dreapta spre aerodrom unde deja erau instalate gardurile jandarmeriei, parcau pe marginea drumului, iar circulația se blocase și pe Șoseaua Alexandriei pe vreo doi kilometri. Ceea ce nu a fost cool deloc, însă nu cred că s-ar fi putut face prea multe în plus în această situație.

Dar, din această cauză, unii au fost nevoiți să parcheze și la trei kilometri distanță față de pistă și să meargă atât cu copiii, prin soare…

Aeroclubul României a anunțat pe Facebook ca au avut 8.000 de spectatori!

Iar acum vă las să vă delectați cu o mică selecție dintre cele peste 500 de poze cu care m-am întors. Ne vedem la BIAS 2016!

Vezi pozele aici:

Află mai multe http://corinamatei.ro/articole/cu-ochii-pe-cer-air-show/

Posted by Cory's Blog on 27 Decembrie 2016

Comments

comments

LEAVE A REPLY