Când trebuie să rezervi zborul pentru vacanța din 2018 ca să faci economii?

0
Când trebuie să rezervi zborul pentru vacanța din 2018 ca să faci economii?

Studiul Anual de Zboruri (Annual Flight Study) realizat de motorul de căutare momondo.ro vine cu update-uri pentru românii care deja se gândesc la vacanțele din 2018: ei pot economisi, în medie, până la 34% din costuri dacă știu când să-și cumpere zborul.

60, numărul magic

Studiul Anual de Zboruri inițiat de momondo, în care au fost analizate peste 100 de milioane de prețuri la bilete pentru a găsi răspunsul la întrebarea pe care toți călătorii par să o aibă: când este cel mai bun moment pentru a face o rezervare?

Să rezerve cu 60 de zile înainte nu este singura recomandare de călătorie pe care românii o pot lua în considerare. Potrivit Studiului Anual de Zboruri al momondo.ro, marți este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, în medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sâmbăta, când prețurile biletelor de avion au tendința de a fi cele mai scumpe. Pentru a continua să facă economii, călătorii ar trebui să aibă în vedere, de asemenea, că zburând seara pot face, în medie, economii de până la 8% față de zborurile din timpul dimineții, care sunt cele mai scumpe.

Destinația contează

În acest an, momondo a efectuat o analiză mai detaliată în ceea ce privește cel mai bun moment pentru a călători în funcție destinația aleasă și, potrivit lui Mircea Giurcă, purtător de cuvânt al momondo.ro, studiul arată unele variații continentale pe care românii ar trebui să le aibă în vedere.

Din studiul nostru putem vedea că cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinația finală. Pentru românii care călătoresc în Europa cea mai scumpă zi pentru zbor nu este, de exemplu, ziua de sâmbătă, ci vinerea, zborurile fiind, în medie, cu 8% mai costisitoare. Când vine vorba de a plănui o escapadă de weekend avantajoasă, românii ar putea să ia mai degrabă în considerare zborurile într-o zi de joi.”

Pe de altă parte, pentru călătorii care sunt interesați de o călătorie exotică pe timp de iarnă în Asia, Studiul de Zboruri arată faptul că ar trebui să uite de regula care spune că zborurile de seară sunt cele mai ieftine. În schimb, ar trebui luate în calcul zborurile dimineața pentru a găsi cea mai bună ofertă. Zborurile dimineața sunt, în medie, cu 8% mai ieftine.

Recomandări de călătorie pentru rezervarea zborurilor internaționale

  • Rezervă zborul cu 60 de zile în avans pentru a găsi cele mai ieftine bilete – poți faci economii, în medie, de 34%
  • Biletele sunt, în general, cele mai scumpe în ziua plecării
  • Pentru plecările seara între orele 18:00 și 00:00 există, în mod obișnuit, cele mai ieftine bilete de avion
  • De obicei, este mai scump să zbori dimineața și la prânz, înainte de ora 15:00
  • Ziua de marți, în general, este cea mai ieftină pentru zbor
  • Sâmbăta este, în mod obișnuit, cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a zbura cu avionul

 

Text și foto: PR

Comments

comments

LEAVE A REPLY