Ascultă o pictură!

0
Ascultă o pictură!

După ce m-am jucat cu nuanțe, forme și sunete, m-am gândit să vă las și aici expoziția fabuloasă de pe Google Arts & Culture. O să placă, pe mine m-a cucerit!

„Pentru a descrie o culoare este necesar să apelezi la o comparație: sânge pentru roșu, cer pentru albastru, iarba pentru verde și tot așa. Dar dacă ai putea asocia culorile cu sunete, cu muzică? Aceasta este ceea ce și-a propus Vassily Kandinsky prin o parte din picturile sale. Grație sinesteziei, o abilitate de percepție multi-senzorială, Kadinsky era capabil să exploreze relația dintre sunet, culori și forme, și astfel să transpună muzica în picturi. 

Centrul Pompidou și Google Arts & Culture îl omagiază pe marele Vassily Kandinsky, considerat inițiatorul mișcării abstracte în artă, prin expoziția virtuală “Sounds like Kandinsky”. Aceasta reunește operele de artă emblematice ale lui Kadinsky, oferă acces la arhive personale rare și prezintă experimentul “Play a Kandinsky” (realizat cu tehnologie „Machine Learning”) care oferă tuturor șansă să audă sunetele culorilor și formelor, precum Kadinsky.”

Explorează expoziția aici.

Text și foto: PR

LEAVE A REPLY