Am schimbat numerele de înmatriculare!

27
Am schimbat numerele de înmatriculare!

M-am decis să scriu această postare deoarece forumurile şi site-urile instituţiilor nu servesc mult pentru această operaţiune: schimbarea numerelor vehiculului cu unele preferenţiale.

Ieri (luni), m-am decis să mă duc la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) să-mi personalizez numerele de înmatriculare ale maşinii. Pe site am găsit o groază de acte necesare, original + copii, aşa că aveam pregătit un mare dosar. M-am oprit la CEC să plătesc taxa de talon de 37 de lei, apoi am ajuns la Direcţie, la ghişeu. Mi-a cerut cererea (care se ia de la ghişeul informaţii), cartea de identitate a maşinii, talonul, chitanţa de la CEC, buletinul în original şi copie şi 85 de lei pentru alegerea numerelor preferenţiale. Totul gata în două ore (după ce am stat la coadă o oră).

Fac o paranteză, mie a uitat să-mi ceară copia după buletin, aşa că, atunci când m-am întors după plăcuţe şi acte, nu figuram în baza de date. Dar domnul de la ghişeul de informaţii a fost drăguţ şi a pus actele la urgenţă, fără să-mi mai ceară vreo taxă. În 45 de minute aveam totul gata. Now I’m happy!

 

După schimbarea numerelor, asigurările rămân valabile:

CASCO: trebuie trimis un mail către asigurator/persoana care a efectuat asigurarea pentru a modifica numărul maşinii în baza de date. Ataşaţi cartea de identitate a vehiculului, noul talon şi copia după buletin (variantă valabila pentru Omniasig, unde s-a rezolvat imediat).

RCA: trebuie făcut un drum până la o agenţie, cu talonul în original. Se va reprinta poliţa – asta în cazul Carpatica.

ROVINIETĂ: o să găsiţi pe internet o cerere pentru schimbarea numărului. NU MAI E VALABILĂ DE UN AN. Legislaţia s-a schimbat şi nu mai e nevoie să faci nimic, cu condiţia ca numărul de identificare al maşinii (serie şasiu) să fie scris corect pe rovinietă (am aflat asta după ce am făcut un drum pe str. Preciziei).

 

Hope it helps!

Comments

comments

 1. Salut. Placutele vechi le-ai predat cand ai depus actele sau cand le-ai ridicat cele noi? Ideea e ca ma intereseaza daca poti circula cu masina pana primesti numerele noi. Multumesc anticipat

 2. Intrebare: la schimbarea numerelor care are loc o data cu trecere de pe un proprietar pe altul, se mai plateste acea taxa auto care costa cateva sute de euro?

 3. am si eu o intrebare, masina trebuie sa aiba rca itp si rovinieta valabile pentru schimbare numere?pentru ca am o masina reconditionata si nu am avut cand sa iau rca itp etc si as vrea sa stiu daca se cere sa fie valabile pentru numere preferentiale, multumesc.

 4. Oare pot sa ma duc eu cu buletin, copie ( ale detinatorului ) si restul actelor, sau trebuie sa vina posesorul autovehiculului in persoana ?

   • Buna ziua. Am fost si eu azi, si in afara de ce ai enumerat tu mai sus, mi-a cerut o copie si dupa cartea de identitate a maşinii, dar am rezolvat-o imediat la xerox-ul de vis-a-vis.
    Noroc ca am aflat dintr-un articol de faptul ca poti verifica disponibilitatea numărului de înmatriculare dorit pe site-ul drpciv.ro, numai dupa ce ti-ai creeat cont pe site. Dupa ce intri in cont, va aparea in meniul din stanga sub “Servicii on-line ” -> “Disponibilitate număr înmatriculare ” . Cred ca am incercat peste 50 de combinatii pana am gasit una pe placul meu, lucru care nu cred ca mi se permitea la ghiseu, fie de personal sau de alti clienti.

   • Am observat că asta cu încă o copie după nu-știu-ce diferă de omul de la ghișeu. Pe site sunt enumerate multe acte, cu care eu m-am dus și mi le-a înapoiat pe loc, fără să se uite pe ele. Nu știam de că poți verifica numărul dorit. Mulțumesc, și în numele cititorilor, pentru informație!

 5. Buna ziua
  Va rog sa-mi spuneti daca in cartea de identitate a masinii s-a modificat ceva.
  S-a trecut din nou acelasi proprietar dar cu noile numere?
  Multumesc.

LEAVE A REPLY