Despre

Conținutul blogului

corinamatei.ro este un blog personal prin care popularizez destinații turistice pe care le-am vizitat personal și menționez unități de cazare, de alimentație sau agenții cu care am colaborat direct, astfel încât să vin cu o perspectivă reală, care într-adevăr să vă ajute atunci când vă plănuiți următoarea vacanță. Conținutul blogului (fotografii, text, elemente grafice și multimedia) îmi aparțin dacă nu este specificat altfel.

Despre mine…

M-am născut toamna, dar asta nu m-a definit niciodată. Ador căldura, nisipul fin și cerul senin. Dintotdeauna am fost visătoare, optimistă și foarte hotărâtă – sunt o balanță veritabilă! Și îmi place să-mi port zâmbetul pe buze oriunde.

Încă de mică am fost pasionată de scris. Spiritul jurnalistic mi l-a insuflat tatăl meu, de când îl vizitam la redacție când eram în clasa a cincea. Curioasă, îndrăzneață şi ambițioasă, nu am renunțat la ideea de a urma o carieră în jurnalism încă din gimnaziu. E adevărat că am avut dintotdeauna atuurile mele: un condei oscilant și adaptabil, știu să comunic cu oamenii, vreau să schimb păreri şi argumente. Îmi plac dezbaterile de orice fel.

Despre pasiunile mele pot să scriu un roman, pentru că îmi place să scriu. Și să-mi văd materialele în special în print. Dar să nu mă întind. Îmi place să fac multe-multe fotografii în timp ce îmi trăiesc viața călătorind; să prepar prăjituri colorate și frumos decorate; să mă ocup cu împletitul brățărilor prieteniei și de confecționarea păpușilor din ață.

Teorie și experiență…

Am intrat la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, care mi-a dezvoltat competenţele nu doar în comunicare, ci și în organizare, lucru în echipă, argumentare, colectarea informaţiilor, principii deontologice. Facultatea și primii ani de muncă m-au schimbat enorm. În bine zic eu. Am vrut să merg mai departe cu studiile în jurnalism, aşa că am optat pentru un masterat în Jurnalism Tematic, pentru a-mi aprofunda cunoştinţele în domeniu. Adică altceva nu am vrut să fac.

Am vrut să ştiu cum se face jurnalismul şi în alte ţări, aşa că am plecat cu o bursă Erasmus la Universidad Complutense de Madrid, Spania. Acolo am aflat perspectiva inovativă şi am experimentat câteva moduri prin care studenţii învaţă să scrie şi să comunice, prin cursuri care nu se regăsesc în programa facultăţilor de jurnalism din Bucureşti. Incomparabil. 

În paralel, am lucrat prin diverse redacții întâi ca intern, apoi cu contracte de muncă. Am scris pe economic, social, eveniment, justiție și câte și mai câte. Dar tot când scriam despre călătorii mă simțeam în largul meu. Așa că asta am ales să fac și astăzi, în afară de cele două bloguri ale mele. Ca job full-time.

Am găsit timp ca să-mi deschid și mai mult orizonturile în turism și am urmat cursurile de agent – ghid de turism și ghid național de turism, programe acreditate de ANC.

Despre blog…

Ce am mai văzut? Pe unde am mai umblat? Ce recomand? Ce poze faine am să vă arăt? Aici găsești tot felul de informații și lucruri inspiraționale. Cu doar o postare sper să-ți fac și următorul plan de călătorie, cu tot ce ai nevoie – sfaturi, trasee, obiective de neratat. Dacă nu, măcar să-ți aduc zâmbetul pe buze :).

Hai-hui prin lume

Până acum, am văzut locuri din (și am scris despre):

  • Europa: Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Italia, Spania, Gibraltar, Portugalia, Vatican, Franța, Germania, Luxembourg, Belgia, Elveția, Danemarca, Suedia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Kosovo, Malta, Bosnia și Herzegovina, Croația
  • Africa: Maroc, Zanzibar, Kenya, Egipt
  • Asia: Turcia, Thailanda, Cambodia, Vietnam, Singapore, Qatar, Israel, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Sri Lanka
  • America de Nord – United States (New York, Washington DC, Niagara), Cuba

Și am sute de planuri de viitor, printre care Chile, Uganda, Iran, Finlanda, Indonezia, Laos, Peru și un circuit în vestul Statelor Unite.

Iar dacă vrei să arunci un ochi în fiecare destinație pentru inspirație, intră pe Instagram și caută după hashtagul personalizat #Coryin + țara în limba română #CoryinRomania #CoryinSriLanka #CoryinMalta

 

 

 

SEE YOU WORLDWIDE!

  1. Imi place Cory si felul ei de-a fi. Ador tot ce tine de informatii, jurnalism, filme americane vechi si bune, cu artisti celebri care au ramas in memoria oricarui cinefil. Ador micile chat-uri, la o carea si o tigara…
    Imi place muzica la nebunie, de genul Eric Clapton, Elvis Prisley, Maria Nazionalle, Celine Dion, Eros Ramazotti, Adriano Celentano, Pupo, Albano si frumoasa Romina, Uriah Hiip, Totto Cutugnio, dar si cantaretii nostii valorosi ca Dan Spataru, formatii : Colibri, Holograf, sau alti cantareti de muzica folk.Sa nu-l uitam pe Ovidiu Komornik, cu minunatele sale melodii si vocea aceea inconfundabila. Un artist in muzica si un artist in iubire…A stiut sa trezeasca sentimente puternice, iar din punct de vedere profesional, cine n-ar dori sa fie indrumat de el sau sa aiba norocul de a purta cu Ovidiu Komornik o discutie in domeniul MUZICII BUNE, ROCK, HARD ROCK, ROCD BALLADE, ADEVARARUL BLUES, ,,,,,SI CATE SI MAI CATE…

    • Mulțumesc! Vă mai aștept la mine pe blog și vă puteți abona pe slide-ul din dreapta ca să nu ratați nicio postare nouă!

LEAVE A REPLY